Renault ZOE с дебют на София Мотор Шоу 2015

12283
Renault ZOE с дебют на София Мотор Шоу 2015

След електрическите Twizy и Kangoo Z.E. през 2013, на щанда на Renault на Автомобилен салон 2015 ще направи премиера Renault ZOE с новия R 240 електрически мотор, който гарантира на ZOE удължен пробег. Моделът ще се продава в България от октомври 2015.

През своята 115-годишна история, марката е показала своята иновативна способност и възможността да доставя технология в обхвата на всички. ZOE е острието в Renault Z.E. гамата. Той комбинира целия опит на Renault с електромобилите в компактен и атрактивен дизайн с достъпна цена.

Renault Megane атакува Golf-класа с 4 завиващи колела

Новият Megane ще се откроява в силно конкурентния сегмент на компактните автомобили чрез своя динамичен дизайн, но и с пакет от техноло...

Проектиран от самото начало като напълно електрически автомобил, Renault ZOE е супермини с чисти и плавни линии. Откроимата предна част изразява новата идентичност на марката със своя приятелски, привлекателен вид. Синият ефект на логото, фаровете и затъмнените стъкла идентифицират ZOE като електромобил. Отразявайки концепцията за чистота, интериорът цели да създаде релаксиращо, дзен усещане с материали, които са меки на допир.

 

Арматурното табло е изработено от един блок с изчистени и ненатрапчиви линии. За изработката му е използван материал, който е нов за автомобилната индустрия, мек на допир и вдъхновен от света на интериорния дизайн. Екранът с размер 7 инча на Renault R-Link конзолата сякаш плува пред арматурното табло, докато TFT (Thin Film Transistor) екранът на контролния панел намеква за високотехнологичното съдържание на ZOE.

 

ZOE е първият автомобил, проектиран като изцяло електрически модел и продаван на достъпна цена, идеален за ежедневна употреба. Въплъщавайки опита на Renault в сферата на електромобилите, той се характеризира с най-модерната електрическа технология.

Renault ALASKAN е предвестник на сериен пикап

Амбициите на Renault са да се превърне в световен лидер в сегС цел постигане на тази своя амбиция, Renault реши да влезе на пикамента н...

Пробегът на ZOE е удължен до 240 км, благодарение на нов електромотор, наречен R240, комбиниран с батерия, подпомагана от оптимизирана система за контрол на енергията. Моторът R 240 е собствено производство на Renault, проектиран от инженерите в Technocentre и завода в Клеон, където се произвежда моторът (Клеон се намира недалеч от Флинс, където се произвежда ZOE).

Сега ZOE се радва на 30 км по-дълъг пробег, осигурявайки на автомобила най-дългия пробег в класа.

Новият мотор разчита на нова зарядна система Caméléon, която позволява по-бързо зареждане у дома (3kW и 11kW). Във всяка минута, в която батерията се зарежда, потребителите получават допълнителен километър пробег (времето за нормално зареждане е намалено с 10%).

ZOE все още може да се зарежда бързо с 22kW напрежение.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com