SEAT готви революция при електромобилите

5995
SEAT готви революция при електромобилите
Снимка: SEAT

Нещата за испанския производител SEAT вървят отлично през последните години. За 2018 компанията записа рекордни продажби, след като реализира на световните пазари 517 600 нови автомобила, което е с 10,5% повече от предишната година. Печалбата след данъците достигна 294 млн. евро (+4%), а приходите се увеличиха до 9,991 млрд. евро  (+4,6). Добре се представя и спортното подразделение Cupra, което вече е отделна марка. Неговите продажби са 14 400 единици (+27,7%).

Всички това кара испанците да гледат напред с оптимизъм. И след като преди 3 години представиха своя първи кросоувър - Ateca, сега се готвят за следваща огрона крачка - увеливане на гамата си от електрифицирани модели. Тя ще нарасне на 6 автомобила до началото на 2021 г., става ясно от изявлението на президента на SEAT - Лука де Мео, по време на годишната конференция на компанията, проведена в Монреал.



Един от първите електрифицирани модели на марката ще бъде серийната версия на електрически концепт  El-Born, показана неотдавна. Нова хибридна система ще получи и следващата генерация на Leon, която вече се тества. Използваният при нея силов агрегат ще бъде поставен и на кросоувъра Tarraco.

Важна роля в стратегията за електрификация на марката ще изиграе брандът  Cupra. Затова и следващите Cupra Leon и Cupra Formentor също ще получат хибридни двигатели.



Едновременно с това, испанската марка готви и революция при автомобилите, тъй като започва разработка на нова модулна платформа, която ще позволи производството на електромобили с цена под 20 000 евро. Шасито ще представлява умален вариант на сегашната платформа MEB, която ще е в основата на новата гама електромобили VW ID. Новата архитектура ще се използва не само от SEAT, но и от други марки от VW Group.

"Проектът за това компактна платформа е огромна крачка съм по-достъпната електрическа мобилност. Марката SEAT ще построи първия електромобил, създаден специално за градски условия", заяви изпълнителният директор на VW Group - Херберт Дийс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com