Серия 2 Active Tourer e първото BMW с предно задвижване

93881
Серия 2 Active Tourer e първото BMW с предно задвижване

След купето това е вторият модел на новото моделно семейство BMW Серия 2, което обаче залага на други качества. Той съчетава компактните размери ( дължина само 4342 мм, широчина 1800 мм и височина 1 555 мм) с усещане за голям простор.

Серия 2 Active Tourer BMW залага на модерно предно задвижване, което да отговаря на изискванията на динамичен модел на марката BMW. В комбинация с тази концепция дългото междуосие от 2670 мм и по-високата линия на покрива позволяват оптимално оползотворяване на интериора. Водачът и пътникът до него седят значително по-високо, отколкото в лимузина. Множеството поставки и опционалната сгъваема облегалка на седалката до водача гарантират високата гъвкавост на обмислената концепция за оползотворяване на пространството. По желание интериорът се осветява от голям панорамен стъклен покрив.

BMW Series 2 Active Tourer: миниван с предно от BMW!

Може и да ви звучи като богохулство, но това наистина е първият миниван, при това със задвижване на предните колела. Две концепции, кои...

 

Гъвкавият багажник с вместимост от 468 до 1510 л и сгъваемата серийно в съотношение  40:20:40 сгъваема облегалка на задната седалка гарантират висока пригодност за всекидневието. Багажникът може да се ползва гъвкаво благодарение на регулируемата надлъжно задна седалка, като в зависимост от нуждите може да се повиши мястото за коленете или вместимостта на багажника. Хитроумен детайл е сгъваемият под на багажника, под който е разположен практично мултифункционално отделение за вещи.

 

Подчинената на динамиката идентичност на марката е очевидна и при BMW Серия 2 Active Tourer. Това се дължи не само на типичната за BMW, наклонена леко напред бъбрековидна радиаторна решетка в комбинация с характерните двойни кръгли фарове. Особено късият преден надвес е напълно нетипичен за автомобил с предно задвижване и е класически елемент за BMW също като късия заден надвес, дългото междуосие, извивката на Хофмайстер на задния прозорец или L-образните задни светлини.

BMW пуска лазерните си фарове в серийно производство

Преди около месец Audi с апломб представи прототип на лазерните си фарове. Реакцията на BMW в Tweeter беше доста смешна и най-общо казв...

 

При въвеждането на пазара на новото BMW Серия 2 Active Tourer ще се предлага с три три- и четирицилиндрови двигатели от най-ново поколение. Те впечатляват с компактната си конструкция, монтирани са напречно, оборудвани са с технология BMW TwinPower Turbo и отговарят на нормата за вредни емисии EU6. Изключителната ефективност и високата мощност са типични за новия трицилиндров бензинов двигател, който ще задвижва BMW 218i Active Tourer, комбиниран с шестстепенна механична скоростна кутия. Това иновативно задвижване празнува своята премиера в модел на  BMW, а тепърва ще слушаме и пишем за него. Двигателят е с работен обем 1,5 л и мощност 136 к.с., реагира спонтанно на командите с педала на газта и е изключително пъргав и еластичен. Поради особеностите на конструкцията при трицилиндровите двигатели липсват инерционни сили от първи и втори порядък. За още по-спокоен ход при всякакви обороти агрегатът на BMW е оборудван с балансиращ вал. Върховият модел при въвеждането на пазара ще бъде BMW 225i Active Tourer с 231 к.с. BMW 218d Active Tourer се задвижва от четирицилиндров дизелов двигател с мощност 150 к.с.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com