Серийният Zenvo ST1 помпа мускули с 1104 к.с.

59894
Серийният Zenvo ST1 помпа мускули с 1104 к.с.

Zenvo ST1 взриви автомобилния свят още през 2008 г., но на 4 март, по време на първия пресден на Автомобилното изложение в Женева, серийният ST1 ще направи своя европейски дебют.

Изключително агресивният външен облик на Zenvo ST1 е подчинен единствено на скоростта. Причината е, че гумите Michelin Super Sport ще трябва да прехвърлят към асфалта 1104 к.с., които са достатъчни за електронно ограничена максимална скорост от 375 км/ч.

Felino cB7 е карбонова играчка за пистата

Канадската компания Felino, основана от бившия състезател Антуан Бесет, представи прототип на първия си спортен модел, наричен cB7. Тес...

 

Интериорът не е на висотата на външния дизайн и техническите характеристики. Нещо повече, изглежда като измита чиния – безличен. Но това ще оставиме да съдят бъдещите потенциални клиенти.

 

Ето и най-интересното. Монтираният отзад двигател е с работен обем от 6,8 литра и V8 конфигурация. Той се помпа от компресор и турбина, с чиято помощ се постигат зашеметяващите 1104 к.с. и 1430 Нм въртящ момент. Те ускоряват тежащото 1590 купе до 100 кч/ч за 3 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 375 км/ч.

Следващият Saleen ще носи името S8

Стив Салийн разкри още малко около бъдещото си творение. По време на лансирането на SA-30 Anniversary Editions, Салийн каза пред Autobl...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com