Шефът на Ford очаква „война“ на пазара на елекромобили

1694
Шефът на Ford очаква „война“ на пазара на елекромобили
Снимка: Ford

В момента автомобилната индустрия преживява най-добрите си времена, като печалбите никога не са били толкова високи. Ниските наличности и силното търсене допълнително повишиха цените, като в същото време насърчиха търговците да поставят безумни надценки върху най-популярните модели. Електрическите превозни средства не правят изключение, дори напротив. Цените им са многократно „коригирани” нагоре, като като основните причини са поскъпналите суровини и недостигът.

Обещанието електрическите превозни средства съвсем скоро да станат толкова евтини, колкото автомобилите с двигател с вътрешно горене, не изглежда реалистично в момента. Въпреки това, анализаторите смятат, че цените на суровините за акумулатори са на път да паднат още през следващата година. На това мнение е и главният изпълнителен директор на Ford Джим Фарли, който вярва, че цените на електрическите превозни средства ще се сринат, но по различни причини.

Без Tesla, но с Ford в Топ 100 на най-влиятелните компании

Американското списание Time представи годишен списък от 100 компании, които имат „най-забележимо въздействие върху оформянето на ...

По време на конференцията за стратегически решения в Бернщайн (Германия), шефът на Ford каза, че очаква скоро цените на електромобилите да паднат под 25 000 долара. Той прогнозира, че производителите на автомобили ще участват в „ценова война“ за контрола на пазара на електромобили. Фарли очаква намаляване на производствените разходи, тъй като всяка автомобилна компания ще усъвършенства процес.

Според шефа на Ford, най-важната корекция на цената ще дойде от батериите. Новите технологии, които използват по-евтини и налични в изобилие материали, ще намалят цените. Подобряването на аеродинамиката също ще премахне нуждата от по-големи батерии, спестявайки значителна сума пари.

„Промяната на превозното средство с цел минимизиране на размера на батерията скъп ще промени играта при второто поколение на електромобилите. Производственият процес ще се подобри, тъй като работата, необходима за изграждането на едно такова превозно средство, ще се опрости радикално. Това означава намаляване на осветителните тела, на броя на заварките и на крепежните елементи“, коментира Фарли.

Изпълнителният директор на Ford е убеден, че подобренията на разходите ще доведат до постигане на средна цена от 25 000 долара за електрическо превозно средство. А тя ще позволи налагане на колите на ток на пазара, което ще ожесточи конкуренцията сред производителите.

Световната банка призовава за забрана на автомобилите с двигател с вътрешно горене

Представители на Световната банка призоваха автомобилните компании от цял свят да преминат от производството на модели с двигатели с въ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com