Швейцарци продължават с революцията при електромобилите

5880
Швейцарци продължават с революцията при електромобилите
Снимка: Nanoflowcell

Швейцарската компания Nanoflowcell от няколко години се изявява предимно на домшното изложение в Женена, където показва иновационни електромобили. Това ще продължи и тази пролет с представянето на нов модел - Nanoflowcell Quant 48VOLT.

Особеното при този електромобил е, че той не се нуждае от познатото захранване от електропреносната мрежа. Вместо това тя ще бъде зареждана така, все едно използва двигател на природен газ. Машината използва така наречените „проточни акумулатори”, при които електричеството не се съхранява по традиционния начин, а се произвежда след химична реакция между соли и метал.



На свой ред тези вещества се управляват от горивни клетки, като се съхраняват отделно едно от друга и се смесват само, когато е необходимо изработването на енергия. В този случай електромобилът не се нуждае от продължително зареждане и от батерии с голям капацитет, които с течение на времето губят част от натрупаната енергия.

Тази технология е била патентована от NASA още през 1976 г. Американската космическа агенция планира да използва такъв тип акумулатори за продължително съхраняване на енергия по време на дълги космически преходи. Голямото приемущество на този метод е, че 1 кг. от течността е достатъчен за произвеждането на 20 пъти повече енергия от стандартните акумулатори и 5 пъти повече от литиево-йонните батерии, на които разчитат повечето производители на електромобили.

При модела Nanoflowcell Quant 48VOLT електрическата енергия ще се подава на 4 електромотора, задвижващи всяка едно колело. Двигателите са поставени под пода на електромобила за по-добро разпределение на теглото. Изработената енергия се съхранява в помощен акумулатор, който по-късно се използва както за задвижване на колата, така и за работата на нейните системи.

Вече е известно, че машината ще може да развива до 300 км/ч, а само с едно зареждане ще изминава 1000 км. Тя ще бъде оборудвана и с 48-волтова електрическа система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com