Suzuki разработва луноход

3324
Suzuki разработва луноход
Снимка: Suzuzki

Компанията Suzuki разработва своя първи луноход. От прес-службата на японския производител съобщиха, че транспортното средство ще бъде създадено съвместно с компанията Hakuto. Тя е първият частно финансиран отбор, който ще вземе участие в надпреварата Google Lunar XPRIZE.

Конкурсът разполага с награден фонд от 30 млн. щатски долара, като е посветен на космическите полети. В него могат да участват инженери и компании от цял свят, а победата ще спечели този отбор, който успее да закара свой автоматизиран всъдеход на Луната. Към момента в състезанието са се записали 16 отбора от различни континенти.

За да спечели наградата на Google Lunar XPRIZE, луноходът трябва да кацне на Луната, да измине поне 500 метра на собствен и ход и да изпрати на Земята снимки и видео с висока резолюция. На екипите, разработващи машината, им предстои да решат два основни въпроса. Първо - как да намалят теглото на лунохода, за да може цялата операция да бъде по евтина. И второ - да измислят система, която да не позволи на машината да забуксува на повърхността на Луната.

В надпреварата вече се включи и друга автомобилна компания - Audi, която показа своя луноход Lunar Quattro. Неговият корпус е от алуминий, а захранването на електромотора му става с помощта на слънчев панел, който предава енергията в комплект литиево-йонни батерии. На свой ред те захранват двигатели, които са поставени във всяко от четирите колела. Максималната скорост на лунохода е 3,6 км/ч, като той е оборудван с две стереоскопични камери и специален комплекс, който изучава заснетия от тях материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com