Това е красота: Mazda MX-5 RF (видео)

11108
Това е красота: Mazda MX-5 RF (видео)

OMG! Mazda представи версията с твърд покрив на MX-5 в Ню Йорк, но тя се оказа изненада за всички. Вместо да монтират сгъващ се механизъм, който наподобява този при BMW Серия 4, инженерите на Mazda ни представят нещо, което наподобява механизмите на Ferrari и Porsche.

В следващите няколко години останалите достъпни кабриолети на пазара ще бъдат засенчени от това нещо. А то се казва MX-5 RF, накратко от Retractable Fastback.

Когато покривът е вдигнат, RF изглежда като Nissan 370Z coupe. По-интересното обаче е, че механизмът е толкова комплексен и красив, че напомня за този на Porsche 911 Targa.

 

FIAT 124 Spider е италианска версия на Mazda MX-5

Премиерата на 124 Spider се състоя на Автомобилен салон Лос Анджелис. Версията на FCA върху последното поколение Miata комбинира японс...

За разлика от 2016 MX-5 roadster, който разчита на механична система, RF предлага напълно автоматизиран покрив, който се отваря и затваря с натискането на бутон. Но това може да става при скорост само до 10 км/ч. Но това не може да навреди на огромното количество чар, която излъчва тази кола. Тя ще се предлага по целия свят, включително Европа, Япония и Австралия, които са основни пазари на модела.

 

Задвижването остава същото, а 1,5-литров (който не се предлага за Америка) и 2.0 Skyactiv-G, предлагани с автоматична 6-степенна трансмисия като опция. Нов за модела е цветът Machine Gray, който се твърди, че пасва перфектно на KODO дизайнерския език на марката, тъй като „изразява силата и прецизността на машината“. Той е една от причините да не се замисляте в близко бъдеще за деца, защото MX-5 е автомобил, с който никога няма да остарееш!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com