Това е радикалният Nissan GRIPZ Concept

11432
Това е радикалният Nissan GRIPZ Concept

Кросоувър пионерът Nissan представи нов концептуален модел във Франкфурт, който показва иновативното ново бъдеще за марката. Създаден от дизайнери в Европа и Япония, Nissan GRIPZ Concept смесва способността и практичността на компактен кросоувър с вълнението и динамиката на спортен автомобил.

Nissan GRIPZ Concept е следващият ход на Nissan като играч, променящ правилата, и дава поглед как може да изглеждат бъдещите компактни кросоувъри на пионера, изобретил сегмента.

Въпреки че се придържа към идентични на кросоувър размери, Nissan GRIPZ Concept има силуета на спортен автомобил с повдигната височина, оборудван да завладява по-предизвикателни пътни условия. Той отдава чест на един от първите „кросоувъри“ на Nissan – емблематичният Nissan 240Z, спечелил рали „Сафари“. През 70-те години тези спортни автомобили бяха инженерно преработени, за да се справят с взискателните условия на полуостров Баха, откритите равнини на Кения, Уганда и днешна Танзания. Тези рали състезатели разчитаха на повдигнато и подсилено окачване, а матово черните капаци на двигателя и багажника контрастираха на фона на ярко червено-оранжевото купе. Nissan 240Z беше доказателство, че спортните автомобили не трябва да са ниско до земята, за да са забавни. Nissan GRIPZ Concept доказва това отново.

 

Nissan GRIPZ Concept е оборудван със Series hybrid system „Pure Drive” e-Power EV задвижващ тракт, иновативна, прототип хибридна система, базирана на технологиите от електромобилите (EV). Ефикасен бензинов двигател захранва електрическия мотор, вграждан в Nissan LEAF.

Nissan Qashqai достигна №500 000 за рекордно време

Nissan чества рекордно събитие със слизането на Qashqai №500 000 от поточната линия на завода в Съндърленд, Великобритания. Постиг...

 

На Nissan GRIPZ Concept може да се гледа като на дизайнерско изявление, а не като на заместник на съществуващ модел, макар да предлага елементи от новия „емоционална геометрия“ дизайнерски език на Nissan.

Кросоувър концепцията включва четирите ключови дизайнерски елемента, които в Европа за пръв път видяхме при Nissan Sway, една от звездите на Женева Мотор Шоу 2015. Подобно на Sway, GRIPZ се отличава с V-образна радиаторна решетка, изпълнени във формата на бумеранг предни и задни светлини, плаващ покрив и извита нагоре С-колана. Приликите обаче свършват дотук. Докато Sway подсказа възможната посока за компактен хечбек, Nissan GRIPZ Concept е доста различно предложение.

GRIPZ има четири врати – с дълбоки, предни врати, които се извъртат навън и нагоре при отваряне, и двойка полу-врати отзад, отварящи се противоположно на предните. В-колона липсва, което улеснява достъпа до 2+2 интериора.

Най-после: ново поколение Nissan Navara

Изцяло новият Nissan NP300 Navara поставя нов еталон в сектора на 1-тонните пикапи, комбинирайки най-доброто от огромния опит на Nissan...

Предната част е доминирана от V-образната радиаторна решетка на Nissan, монтирана ниско и заобиколена от правоъгълни светлинни блокове, под които са монтирани късите и дългите светлини на фаровете.

Обърнати напред камери са вградени във фаровете, които записват всяко пътуване, точно както монтирана на каската камера, използвана от колоездачите. Чрез излъчване на живо, приключенията по страхотни пътища могат да се предават по целия свят, позволявайки на приятелите ви да следват прогреса на автомобила в реално време от компютъра си, таблета или смартфона.

Отзад, драматично скосена, матово черна Kamm задница придава на концепцията „codatronca“ ефект (Spada Codatronca), докато под вратата на багажника виждаме два хромирани ауспухови накрайника.

 

В интериора отново виждаме смес от матово сиви и ярко червено-оранжеви цветове. Интериорът подчертава Тур дьо Франс вдъхновението на автомобила със залепени за пода седалки тип „корито“ и пластови елементи. Седалките и централната конзола са пряко вдъхновени от велосипедите, както и дръжките на вратите, които са оформени като седалките на състезателните велосипеди. Трилъчият волан, от друга страна, дублира дизайна на джантите, чак до специалните графики върху бордовете на гумите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com