Toyota Corolla е най-продаваният модел в света

53935
Toyota Corolla е най-продаваният модел в света

Toyota Corolla стана най-популярният модел в света през 2013 г. Японският автомобил свали от този връх Ford Focus, който бе обявен за най-продаван през 2012 г. Според данни на Toyоta миналата година са били пласирани 1,22 млн. автомобила Corolla, което представлява ръст от 5% на продажбите спрямо година по-рано. Данните на агенция Polk, на които се базира тази класация, са малко по-различни.

По-рано този месец Ford, цитирайки данни на компанията Polk съобщи, че Focus е успял да дублира успеха си от 2012 и отново да е най-продаван модел в света. Тогава бе съобщено, че през 2013 г. Focus е бил реализиран в тираж от 1 097 618 бройки. Сега, в края на месеца, експертите на Polk се коригират и съобщават, че не Focus, а Corolla е най-продаваният модел за миналата година, реализиран в обем от 1 098 524 бройки.

Toyota с рекордните над 10 млн. продажби

Toyota стана първият автомобилен производител в света, който успя да прескочи границата от 10 млн. продажби за 12 месеца. От март 2013 ...

Напомняме, че миналата година, когато Polk публикува данните си и се разбра, че според тях Focus е най-продаван за 2012 г., Toyоta оспори този резултат. Тогава японската компания заяви, че техният модел е бил продаден 1,16 млн. пъти, което (според компанията) е било със 140 000 повече спрямо данните за Focus от Polk.

Първото поколение на Corolla се появява през 1966 г. Досега от него в света са реализирани 40,72 млн. автомобила, което превръща Corolla в най-продаваният модел в историята на автомобилостроенето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com