Toyota представи по-мощни и по-икономични D-4D двигатели

13520
Toyota представи по-мощни и по-икономични D-4D двигатели

Новите турбодизели са с 15% по-нисък разход на гориво и 25% повече максимален въртящ момент; на година ще се произвеждат по около 700 000 агрегата.

За първи път в света в употреба влиза технологията за изолиране на топлинния обем (TSWIN), която прави 2,8-литровия 1GD-FTV двигател един от най-термоефективните двигатели, предлагани на пазара, с термична ефективност от впечатляващите 44%. Въпреки по-малкия обем в сравнение с текущия 3.0-литров KD двигател, максималния въртящ момент е подобрен с 25%, въртящия момент при ниска скорост с 11%, а разходът на гориво е понижен с 15%.

Новите D-4D двигатели на Toyota разполагат и с още една технология, която се внедрява за първи път: избирателна каталитична редукция, която елиминира до 99% от азотните окиси (NOx), един от основните замърсители на въздуха.

Новата Toyota Prius ще харчи 2,5 л/100 км

Да, цените на горивата по света падат (ние сме изключение, както винаги), но Toyota не може повече да отлага дебюта на новото поколение...

Новоразработеният 1GD-FTV двигател се вгражда в Land Cruiser 150, стартиращ продажби от юни 2015. Серията от нови двигатели включва и 2.4-литровия 2GD-FTV турбо-дизел с директно впръскване, който намира приложение в новото поколение, който ще стартира продажби в Европа през втората половина на 2016.

С непосредственото разполагане на катализатора са постигнати по-висока ефективност при отстраняването на вредни емисии, 30% по-малък размер, както и намаляване на отделните компоненти от 18 на 3, което представлява огромно подобрение и опростяване на международното употреба, както и намаляване на тежестта върху природата.

Благодарение на Технологията за изолиране на термичния обмен (TSWIN) и употребата на покритие на буталата от подсилен със силициев диоксид порест и анодизиран алуминий (SiPRA), загубите от охлаждане по време на процеса на горене са намалени с около 30%. SiPRA е силно изолиращ и бързо разсейващ топлината материал, който е лесен за подгряване и охлаждане.

Toyota е най-скъпата автомобилна марка

  Автомобилният гигант от Страната на изгряващото слънце отново е най-скъпата автомобилна марка в света, след като миналата годин...

Новата турбина, използвана при GD двигателите, е с 30% по-малка от аналогичните предложения и разполага с новоразработена компресорна част, която значително подобрява ефективността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com