X
 
 

В Англия искат да променят значението на думата "автомобил"

2840 0
photo of В Англия искат да променят значението на думата "автомобил"
Снимка: Jaguar
Съвсем скоро значението на думата "автомобил" вероятно ще бъде променено, поне що се отнася до английски език. В основата на идеята е британският производител Jaguar Land Rover.

Причината е, че според авторитетния Оксфордски речник (това е документът, който определя основите на английския език), думата "автомобил" се тълкува като "пътно-транспортно-средство, задвижването от двигател (обичайно двигател с вътрешно горене) и предназначено за транспорт на шофьор и малък брой пасажери. Обичайно то има две предни и две задни колела, като се използва за частни или търговски цели, както и за услуги".

Коя известна личност притежава най-скъпия автомобил в света?

Собственик на най-скъпия автомобил в света е американският дизайнер Ралф Лорън, който притежава возило, оценено на 40 милиона долара, с...

В случая противоречието е свързано с факта, че съвременните електромобили, които стават все повече, нямат двигатели с вътрешно горене. Затова и от Jaguar Land Rover настояват за промяна в определението на думата "автомобил", като тя трябва да бъде обновена, за да се отрази преминаването към екологични силови агрегати.

Компанията вече е изпратила молбата си си до издателската къща в Оксфорд, като предлагат определението за "автомобил" да бъде допълнено с фразата "транспортни средства с алтернативни силови агрегати, в това число и електрически".

Към последните се отнася и кросоувъра Jaguar I-Pace, който стана и "Световен автомобил на годината". И явно, именно заради него Jaguar търси нови начини за реклама и популяризиране му на пазарите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители