Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Volkswagen щe прави голям пикап

13 декември 2016, 13:55 часа • 1894 прочитания

Станалият известен като "Дизелгейт" срина позициите на Volkswagen на американския пазар и принуди компанията да разработи нова стратегия, с която да се хареса на местните клиенти. Акцентът в нея ще бъде модел от един сегмент, който винаги е бил ценен в САЩ - този на големите пикапи. Това признава шефът на американското подразделение на Volkswagen - Хенрик Вебкен пред изданието AutoExpress.

От думите на топ-мениджъра става ясно, че компанията му има намерение да навлезе в територия, на която в момента властват Ford F-150 и Dodge Ram. За целта в момента Volkswagen разработва голям и здрава рама за подобен автомобил. Той ще да бъде значително по-голям от пикапа Amarok, който не се предлага на американския пазар. По подобен начин германците подходиха и с направата на 7-местния кросовър Atlas, който също е предназначен най-вече за Щатите.

Кросовърът е по-голям от VW Touarеg, като дължината му достига цели 5034 мм. По този показател той превъзхожда основните си съперници Honda Pilot и Toyota Highlander. В салона на Atlas има място за 7 възрастни, като най-задните седалки се прибират и образуват равен под на багажника, на който могат да се слагат различни товари.

Автомобилът е достъпен с 2,0-литров бензинов турбомотор с 238 к.с., както и с 3,6-литров V6 двигател с 280 к.с. Скоростната кутия е 8-степенен автомат Aisin, а като опция се предлага и система за задвижване на четирите колела 4Motion с няколко режима на работа.

Очаква се част от тези агрегати да се появят и при бъдещия голям пикап на Volkswagen. Според Вебкен, подобен автомобил отлично би се вписал в местния пазар, тъй като местните клиенти постепенно се отказват от "пътническите" пикапи, за да се ориентират към по-големи, по-тежки и мощни товарни машини.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес