Volvo направи първия автомобил за сетивата

4951
Volvo направи първия автомобил за сетивата
Снимка: Volvo

Шведският производител Volvo Cars представи първия в света автомобил, който синхронизира визия, звук и аромат, за да зададе нова дефиниция на усещането за лукс в превозното средство. Това е моделът S90 Ambience който дебютира на Международното автомобилно изложение в Пекин.

Автомобилът е базиран на свръх-луксозната версия на ексклузивния 3-местен седан S90 Excellence и се фокусира върху изживяването на пътниците на задната седалка. Те могат да персонализират атмосферата в салона чрез приложение за смартфон, като избират измежду седем визуални теми от природата, синхронизирани със звук и аромат.

Volvo ще произвежда автомобили за нова китайска марка

Производството на автомобилите от новата китайска марка Lynk&Co, която принадлежи на концерна Geely, ще бъде съсредоточена в заво...

„Концепцията Ambience задава нова дефиниция на лукса, като го пренася отвъд материалното, създавайки автомобил, който се свързва със сетивата ви - обясни Робин Пейдж, главен дизайнер във Volvo Cars. - Дизайнът изследва начина, по който се чувстват хората в автомобила и повлиява на настроението и благополучието им“.

Визуалните елементи трансформират панорамния покрив в зависимост от зададената тема – „Северно сияние”, „Скандинавска гора”, „Лебедово езеро”, „Архипелаг” и „Дъжд”, всяка от които осигурява различно настроение, от пълно релаксиране до ободряване на сетивата. Темата „Ноктюрно” допълнително отпуска, докато темата „Свобода” внася свежест и повишава енергията.

В синхрон с всяка от темите, звуците от природата се чуват благодарение на аудио-системата Bowers&Wilkins, с малки високоговорители, интегрирани в подглавниците, за напълно потапяне в аудио изживяването.

Всяка от темите е съчетана с един от четирите аромата, специално създадени от производителя на луксозни парфюми Byredo. Ароматите от природата се разнасят в купето през портал в централната конзола.

Volvo S90 - Бъдещето на автомобилите вече е тук (тест-драйв)

Тоталната трансформация, предприета от Volvo, продължава с пълна сила. Шведите първо извадиха ново поколение на популярния си кросовър ...

Във Volvo смятат да продължат развитието на автомобила, като предложат серийна версия S90 Ambience на някои от пазарите. Основният от тях ще бъде Китай, където моделът S90 се радва на огромен интерес от страна на купувачите. Машината ще се предлага и в други държави.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstreck - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com