Volvo представи суперлуксозна лимузина

13030
Volvo представи суперлуксозна лимузина
Снимка: Volvo

Шведският производител Volvo представи нова версия на флагманския си седан S90, която бе обявена за „най-луксозния автомобил в историята на марката”. Volvo S90 Excellence, както е цялото име на лимузината, е получил интериор в стил „Longue Console”, който бе представен през 2015 г. Неговата главна особеност е отсъствието на предна седалка да пътника, като вместо нея е постанено специално шкафче за обувки с регулируема поставка за краката.

Освен това към шкафчето е прекрепен голям сензорен дисплей на мутлимедийната система, който се издига след натискането на специален бутон. Креслата на задни ред са разделени от хладилник и от специална поставка за чаши с функция за затопляне и охлаждане. В оборудването на автомобила има още прибираща се масичка и два кристални чаши за вино, направени ръчно от шведската компания Orrefors.

В стандартното оборудване на Volvo S90 Excellence влиза система за предотвратяване на сблъсък City Safety с функция за разпознаване на големи животни, а също така и адаптивен круиз-контрол Pilot Assist, който може самостоятелно да управлява автомобила при скорост от 130 км/ч и ясна маркировка на пътя.

Задвижването на суперлуксозното S90 е поверено на хибриден силов агрегат, който включва 2,0-литров бензинов турмотор с мощност 316 к.с. и електрически двигател с 86 к.с. Системата развива мощност от 408 к.с., като е идентична с тази, използвана при хибридната версия на кросовъра XC90.

От Volvo разкриха още, че предприемат нова стратегия, според която нейните автомобили за пазарите в САЩ, Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион ще се произвеждат в Китай. За целта компанията ще увеличи производствени мощности на завода си в Дацин, където ще се сглобява S90. В предприятието в Ченду ще бъде съсредоточено производството на всички модели от серията 60, докато най-малките автомобили – от серията 40, ще се сглобяват в Луцяо.

Двата завода на марката в Европа – в Швеция и в Белгия, ще продължат работата си, като в първия ще се произвеждат модерите от сериите 90 и 60 (без S90), а във втория – тези от серията 40. Volvo изгражда и предприятие в САЩ, което трябва да започне работа в средата на 2018 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Компания за автономни коли се разследва за 22 инцидента

Защо движението с отворени прозорци е опасно?

Ford губи 100 000 долара от всеки произведен електромобил

Как да разберете, че стартерът не работи?

Вандал подпали скъпа суперкола, обявена за продажба (ВИДЕО)

Как да увеличите ресурса на автоматичната скоростна кутия

Байдън смята да наложи мита върху китайските електрически превозни средства

Mercedes се похвали с феноменално постижение на своето „кубче“

Изливане или изпомпване на маслото при смяна - кое по-добре?

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com