Всички модели на Smart преминават и на ток

802
Всички модели на Smart преминават и на ток
Снимка: Daimler

Компанията Smart ще стане единственият в света автомобилен производител, който ще предлага всеки свой модел с двигател с вътрешно горене в електрическа версия. Ръководството на марката вече анонсира предстоящия световен дебют на цяло семейство возила на ток – ED.

Въпреки излизането на новата генерация на стандартния Smart, компанията не се притесняваше да продава старата електрическа версия на автомоила. Това обаче ще се измени още през тази есен, като на автосалона в Париж ще се състои официалната премиера не на един, а на цели 3 електрически модела на марката.

Това ще бъде версията с две врати на ForTwo, четиривратият ForFour, както и откритият вариант Smart Cabrio, който е със свалящ се покрив. В компанията твърдят, че нито един производител в света не предлага гама, при която всеки стандартен модел има и електрическа модификация, но не бива да се пропуска факта, че Smart има едва 3 предложения на пазара.

Електромобилите на марката ще получат двигатели на френската компания Renaut, които са идентични с поставяните на модела Renault Zoe. Агрегатите ще имат мощност между 95 и 100 с., а батериите за тях са разработка на концерна Daimler или по-точно на неговата дъщерна компания Daimler Deutsche Accumotive.

Първият електрически Smart ще бъде предложен на клиентите в САЩ още тази есен, когато ще станат известни и цените на автомобилите. Европейски продажби на новите модификации ще стартират в началото на 2017 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com