X
 
 

Вторият модел на Bugatti ще е уникален

2831 0
photo of Вторият модел на Bugatti ще е уникален
Снимка: Bugatti
Вторият модел в гамата на Bugatti ще се продава едновременно с хиперколата Chiron и ще има каросерия, каквато в момента не предлага нито един производител на пазара. Това обяви генералният директор на френската марка Стефан Винкелман в интервю за изданието Motor1.com.

Бъдещият автомобил на Bugatti може да се окаже електрически и като такъв да стане най-добрият в своя клас, намекна топ-мениджърът, но не пожела да уточни, дали компанията му разполага с нужните технологии да създаването му. Винкелман обаче беше категоричен, че за разлика от Chiron, новият модел на Bugatti ще бъде удобен да всекидневно използване.

Съответно, автомобилът ще бъде и по-евтин като цена, но и тя ще представлява 7-цифрена сума в евро. Все пак, трябва да се уточни, че базовият вариант на Chiron надхвърля 2 млн. евро. Очаква се новият модел да е около 2 пъти по-евтин.

По-рано тази година Винкелман призна, че Bugatti може да направи кросоувър, тъй като тези модели (особено много скъпите) се радват на сериозен интер на пазара. Според изданието Car, в компанията лаботят именно над кросоувър с две врати, който ще получи хибриден силов агрегат на базата на 4,0-литровия V8 двигател, поставя на Lamborghini Urus.

Предполага се, че вторият модел на Bugatti ще се появи на пазара заедно с третия - електрическия седан Royale, изграден на базата на Porsche Taycan. Това ще стане през 2023 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално