VW Golf GTI Clubsport впряга 265 к.с.

19997
Снимки:

Volkswagen Golf GTI Clubsport премина от измерението на концепциите в измерението на серийните автомобили. За щастие на милионите фенове на модела по света. Публиката ще го види на живо за пръв път на 15 септември във Франкфурт.

Създаден в чест на 40-я рожден ден на Golf GTI, тази нова Clubsport версия изглежда точно като концепцията. Тя идва с 35 к.с. повече спрямо Golf GTI Performance. Tова означава, че инженерите на VW са увеличили мощността на 2,0-литровия турбо двигател до 265 к.с. Функцията овърбууст осигурява мощност от 290 „коня“ в продължение на около 10 секунди.

VW Golf празнува 40-годишен юбилей

Тази година Golf чества своята 40-годишнина. Юбилей, който поверието повелява да не се празнува, но във Волфсбург ще честват този рожде...

Моделът стандартно е оборудван с 6-степенна „ръчка“ и с нея ускорява до 100 км/ч за 6,0 секунди, докато опционната DSG трансмисия увеличава времето за спринта до 100 км/ч с 0,1 сек. Независимо от избора на скоростна кутия, Golf GTI Clubsport достига до максималните 250 км/ч, които вероятно са електронно ограничени. Тези, които си интересуват от разхода на гориво, ще останат доволни, защото с механичната кутия моделът изразходва средно 6,9 л/100 км, а с DSG-то – 7,1 л/100 км.

 

Автомобилът ще може да се поръча с контрастиращ черен покрив, който ще върви доста добре на този Onyx White цвят. В сравнение с нормалния Golf GTI, Clubsport версията е с по-спортни предна и задна брони, специални 18-инчови лети джанти (19-те са опция) и многоелементен заден спойлер. Отстрани има черна лента, която напомня за оригиналния Golf GTI от 1976 г., върху която виждаме надписа Clubsport. Другите визуални подобрения включват тъмночервени LED задни светлини, хромирани ауспуси, матово черен дифузьор.

Първи щрихи около VW Golf IX

Да, следващото поколение на Volkswagen Golf е все още на 5 години разстояние от нас, но в концерна вече тече усилена работа по следващо...

 

В интериора се открояват спортните „корита“, които са частично тапицирани с Alcantara. Има нови ивици по приборното табло, централната конзола и вратите. Alcantara е използвана и за облицовка на спортния волан, върху който гордо стои емблемата GTI, червени шевове и червена маркировка на 12 ч върху него. Праговете и педалите са стоманени, а надписът GTI – червен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com