Върховната „седмица“

102408
Върховната „седмица“

Това, което започва в началото на 90-те години със специално изработеното съвместно с Карл Лагерфелд BMW 750Li, днес се е превърнало в пример за индивидуализиране на най-високо ниво. Освен уникати, в BMW Individual Manufaktur се създават и специални серии за определени пазари, както и модели в сътрудничество с подходящи партньори. Последното подобвно творение - BMW Individual 760Li Sterling inspired by ROBBE&BERKING – може да се нарече върховната „седмица“. ROBBE&BERKING е един от производителите на сребърни изделия с най-богати традиции.

 

След i3 и i8 германците от BMW мислят за i5

След като показаха серийните версии на i3 и i8, германците от BMW се готвят да разширят своята екологична гама. По този повод представи...

Общото разбиране за естетика, лукс и елегантност достига до необичайни висоти при BMW Individual 760 Li Sterling inspired by ROBBE&BERKING. Изисканото сребро придава на интериора и екстериора на BMW Individual 760 Li Sterling неподражаем блясък и го превръща в най-ценния уникат, който е бил създаван от BMW Individual Manufaktur . При това то съвсем не е най-впечатляващо на външен вид, дори напротив: в духа на сдържаното разбиране за лукс и ексклузивност на двата партньора BMW Individual 760 Li Sterling разкрива своите качества едва на втори поглед.

При BMW Individual 760 Li Sterling типичните за BMW елементи в екстериора са изработени от сребро. Така например бъбрековидната решетка на BMW, страничния декоративен елемент за мощния V12-двигател, както и декоративната лайстна отзад, означението на модела и накрайниците на ауспуховите тръби са с типичното за ROBBE&BERKING масивно сребърно покритие. Емблемите на BMW на предния и задния капак дори са изработени от масивно сребро 925 Sterling Silver. Особен акцент е логото на BMW, което старателно е емайлирано на ръка в бял и син цвят от експертите на ROBBE&BERKING. Дискретният надпис ROBBE&BERKING на задната колона, както и надписите „ ROBBE&BERKING Sterling “ и „ BMW Individual “ на посребрената декоративна лайстна отзад са другите елементи, които подсказват за сътрудничеството.

Не закъсня и Series 4 Cabriolet

Освен с индивидуалния си дизайн BMW Серия 4 Кабриолет се отличава и с редица технически различия от BMW Серия 3. Новото BMW Серия 4 Ка...

Първия сигнал за изживяването в интериора дават старателно изработените дръжки на вратите. Сребристите елементи, изработени с техниката Martel é, украсяват всичките четири дръжки на вратите. След отваряне на вратата погледът първо се плъзга по посребрените лайстни на праговете с надпис ROBBE&BERKING. В интериора пред вас се открива уникална гледка: всички декоративни лайстни са изработени от масивно сребро 925 Sterling и за обработени по техниката Martel é. Тя е известна и като Hammerschlag и е една от най-старите и в същото време сложни техники при коването на сребро. Образуваните от удара с чука вдлъбнатини пречупват светлината многократно, придават органично движение на металната повърхност и в същото време я украсяват. При тази техника полираната до блясък сребърна повърхност се обработва със специален сребърен чук. Важното е ударите никога да не попадат два пъти на едно и също място и въпреки това цялата повърхност да е покрита с удари от чук с еднаква сила. Всички Martel é повърхности са изработени от масивно сребро 925 Sterling, което се вижда и от майсторския печат на ROBBE&BERKING и щемпелът с полумесец и корона, който се поставя единствено върху продукти от чисто сребро. В съответствие с това всички декоративни повърхности на BMW Individual 760 Li Sterling са обозначени с щемпела с полумесеца, международният знак за среброто, и короната, символът на Германия, както и от майсторския печат на манифактурата. Пълното кожено оборудване BMW Individual Merino с фина структура и цвят Amaro Brown е най-ексклузивната кожена тапицерия, която може да бъде поръчана за едно BMW. На седалките тя е допълнена с контрастни кантове в Opal White. Допълнителните кожени елементи по страничните части на седалката, предната и средната колона, сенниците и областта на вратата подчертават високото качество на интериора. Изживяването в интериора се допълва от тавана от Alcantara, който също е в цвят Amaro Brown. Оборудването на интериора е допълнено от малък знак на почит към близо 140-годишната история на ROBBE&BERKING при производството на сребърни изделия. Над средния тунел отзад са разположени две сребърни чаши и сребърна гарафа, които са изработени ексклузивно за този специален модел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com