X
 
 

Забавянето на завода на Volkswagen се оказва проблем

5882 0
Забавянето на завода на Volkswagen се оказва проблем
Снимка: Skoda
Забавянето на крайното решение за нов завод на VW Group създава доста проблеми на една от най-успешните марки в концерна - Skoda. И те ще се задълбочат догодина, когато на пазара ще се появи новото поколение на бестселъра на чешкия производител - Octavia.

Според генералния директор на компанията Бернхард Майер, без спешно развитие на производствения потенциал, през 2020 г. Skoda няма да може да произведе около 100 000 нови автомобила, които са планирани.

"Чакаме решението за строителство на завода VW Group на територията на Турция, но дотогава сме принудени да търсим алтернативни решения за преодоляване на срива на производството. Вече решихме част от производството на Karoq да бъде насочено към завода на VW в Братислава. Това обаче е временно решение и е много рисковано за стартираме проект, който ще ни върши работа само 1-2 години", обясни Майер.

Най-успешната Skoda смени поколенията

Чешката компания Skoda представи новото поколение на най-успешния си модел - Octavia, който излиза като комби и лифтбек. Автомобилът е ...

Шефът на Skoda е убеден, че през 2020 г. брандът му ще увеличи продажбите си поне със 100 000 бройки в сравнение с тазгодишните резултати. В някои държави Skoda непрекъснато увеличава присъствието си на местните пазари. В Израел, делът на марката е 8%, а в родната Чехия - 30%. Компанията се приближава към този показател и в други държави от Източна Европа.

Проблемът в момента е, че главният завод на марката - в Млада Болеслав, работи на пълна мощност. Именно в него ще се сглобява и новата Octavia, което допълнително ще утежни положението с другите модели. Компанията увеличи производството в завода си в Русия, но сглобяваните там автомобили са предназначени само за вътрешния пазар. Обмисля се и отварянето на фабрика в Китай, но и той няма да реши проблемите, защото продукцията от него ще е само за местния пазар.

"Оставаме оптимисти, че през следващите няколко години ще успеем да компенсираме недостига на производствени мощности, като едновременно с това постигнем и технологичен пробив при електромобилите и другите видове екологичен транспорт", каза още Майер.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)

От известно време се носят слухове, че Гери-Никол има нов мъж в живота си. Днес певицата потвърди, че е влюбена, като сподели обща снимка с приятеля...

Последно в Актуално