Задава се по-драстична промяна в дизайна на BMW

40388
Задава се по-драстична промяна в дизайна на BMW

Няма да е лъжа, ако се каже, че някои модели на BMW е трудно да бъдат различени, гледани отвън. Това е още по-трудно, ако те бъдат гледани отвътре. Но се очаква това да се промени в скоро време.

Според Карим Хабиб, дизайн директор на BMW, задаващият се BMW M2 ще е сред последните модели, които ще спазват настоящата дизайнерска философия на BMW. Започвайки от задаващата се Серия 7, цялата гама ще бъде променена в дизайнерско отношение.

BMW вади в Париж кабрио версия на Серия 2

Две световни премиери и многообразие от новости в моделната гама на BMW са в центъра на представянето на BMW по време на най-важното ав...

Изглежда, че тази промяна ще тръгне от LED технологията. В бъдеще се очаква LED фаровете да станат стандартни за баварските модели. Те, заедно с лазерните светлини, ще се превърнат в еквивалент на настоящите халогени и ксенони. Изхождайки от тази гледна точка, дизайнът също може да се промени, защото новата технология не се нуждае от големи светлинни блокове (фарове). Този аспект вече бе демонстриран с BMW Vision Future Luxury Concept, който е с малки фарове, но с големи „бъбреци“.

С LED и лазерни светлини е възможно размерът на фаровете да намалее. И е много вероятно това да го видим за пръв път при новата Серия 7, в която LED фаровете ще са стандарт, а лазерните опция.

В случая на Серия 1 и Серия 3 нещата стоят по-различно. Причината е, че BMWтрябва да поддържа определена ценова политика, за да могат тези модели да са конкурентни. Това означава, че някои клиенти ще предпочетат по-евтини фарове, което означава ксенон, дори халогени. Те, от своя страна, ще се нуждаят от по-големи светлинни блокове и това би могло да диктува дизайна на предницата.

Серия 5 се намира по средата. Би могло да се предположи, че в бъдеще LED светлините ще станат стандарт тук, което ще позволи на дизайнерите да изведат стила на ново ниво.

BMW X2 ще се предлага с 3 и 5 врати?

Вече се знае, че през 2017 г. (нищо чудно това да стане още в края на 2016-а във формата на „концепция“) BMW ще представи к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com