X
 
 

Защо жените шофират по-добре от мъжете

1446 0
photo of Защо жените шофират по-добре от мъжете
Снимка: Motor1
Мъжете извършват много повече нарушения, при това сериозни, при управление на автомобил отколкото жените. Според изследване на европейската застрахователна компанията CompareTheMarket, около 65% от тежките нарушения на пътя са дело на мъже, а 35% на жени.

На първо място, представителите на силния пол 2,5 пъти по-често сядат зад волана в нетрезво състояние. При нарушения на ограничението на скоростта около 67% се падат на мъжете, които също така водят и при управление на автомобил без застрахователна полица, се казва още в проучването на CompareTheMarket.

Смартфоните отвличат все по-често вниманието на шофьорите

За първите 6 месеца на годината 757 водачи са предизвикали пътнотранспортни произшествия без участие на друго МПС. Основна причина оста...

Припомня се също, че още през 2012 г. в ЕС е отменено делението на застрахователна премия спрямо пола. Оказва се обаче, че мъжете средно плащат по-скъпи застраховки, тъй като са по-опасни шофьори от жените (в повечето държави от ЕС сумата по полицата се определя и от броя на извършените нарушения, тоест колкото повече са те, толкова повече се плаща).

В изследването се казва, че въпреки постоянно повишаващия се брой жени, които карат автомобили, те много по-рядко попадат в инциденти. В зависимост от възрастта разликата е 6-10 пъти. При мъжкия пол загиналите и ранените при катастрофа са до 12 пъти повече, като това отново зависи от възрастовата група.

 

 

Децата трябва да знаят, че има опасни шофьори на пътя

Важно е децата да помнят, че на пътя има шофьори, които дори неволно биха могли да застрашат тяхната безопасност. Това каза за Радио &b...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители