Златен Nissan Leaf за олимпийските шампиони от Великобритания

1018
Златен Nissan Leaf за олимпийските шампиони от Великобритания
Снимка: Nissan

Компанията Nissan ще подари електрически Leaf на спортистите от Великобритания, които спечелят златен медал на предстоящите олимпийски игри в Рио де Жанейро. Машините са покрити със златно фолио, като на вратите, капака и задната броня има надпис „Rio 2016 Gold Medalis” (Златен медалист от Рио).

Първата такава машина бе показана от посланника на марката Nissan във Великобритания – колоездачът Крис Хой. Той е най-успешният олимпиец в историята на Обединеното кралство, като има 6 златни медала от състезанията. Освен това Хой е и 11-кратен световен шампион на писта.

Към момента британското подразделение на японския производител поддържа финансово 16 британски спортисти, в това число и 6-ма параолимпийци. Сред тях са плувци, колоездачи и лекоатлети.

„Надявам се, че те ще успеят да направят това, за което отиват в Рио – да се представят по най-добрия начин и да се приберат у дома със златни медали. Ще бъда изключително доволен да им връча по един от тези специални златни Nissan Leaf”, коментира Крис Хой.

Златните електромобили са от последната версия на Leaf, която бе показана през миналата година. Те са оборудвани с електромотор със 109 к.с. и батерии с емкост 30 кВт/ч. С едно зареждане машините могат да изминат около 250 км.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com