10 филма за вируси, които промениха света (ВИДЕО)

52104
10 филма за вируси, които промениха света (ВИДЕО)
Снимка: iStock

В дни на епидемия и глобална криза, много хора започнаха да се интересуват все повече и повече от вирусите.

Огромен брой хора си седят по цял ден вкъщи и гледат филми, сериали и различни телевизонни предавания. Засили се и търсенето на филми за вируси, които бяхме позабравили през годините.

Ето няколко предложения, които да гледате, в случай че се интересувате от такъв тип филми.

Най-известните филми за вируси

Зараза (Outbreak) - САЩ, 1995

В Заир, в долината на река Мотаба, се появява смъртоносен вирус. Заразените от него умират от мъчителна смърт за много кратък период. За да спрат заразата военните унищожават цяло селище като го опожаряват… 27 години по-късно, през 1994 г., вирусът се появява отново и е пренесен в САЩ чрез заразена маймуна… Полк.

Сам Даниелс, занимаващ се с вируса, разбира, че военните прикриват важна информация като се позовават на Националната сигурност. Полковникът е принуден да се изправи срещу военните, за да спре страховитата зараза...

Заразяване (Contagion) - САЩ, ОАЕ, 2011

Екшън трилърът на Содърбърг се върти около заплахата от разпространението на смъртоносна зараза по целия свят . Докато епидемията придобива все по-застрашителни размери, световната медицинска общност се надпреварва с времето, за да открие лекарство и да контролира паниката, която се разпространява по-бързо от самия вирус.

В същото време обикновените хора се опитват да оцеляват на фона на разпадането на цялото общество. Група доктори от Световната здравна организация и Американския център за предотвратяване на заболяванията проследява произхода на вируса до Хонг Конг и започва работата по изработването на лекарство, докато се бори срещу фалшивите слухове и паниката сред населението.

Вирус (Virus) - САЩ, 1999

 Влекачът “Морска звезда” се озовава неподготвен в жестока буря и бавно потъва, а екипажът, воден от капитан Евъртън, се спасява, като се прехвърля на друг кораб. Това се оказва руски изследователски кораб, пълнен с високотехнологична електроника… и съвсем пуст. Екипажът на “Морска звезда”, който включва лудата глава Кели Фостър и Стив Бейкър, скоро открива, че не е сам и научава каква е била ужасяващата съдба на първия екипаж.

Плавателният съд е завладян от енергийна извънземна форма на живот, способна на създава тела от човешка тъкан толкова лесно, колкото електронни части. Странната форма на живот иска да се засели на планетата Земя, но първо трябва да се отърве от вируса, който я инфектира и може да я убие – човекът.

12-те най-смъртоносни вируса в историята

Влак до Пусан (Train to Busan) - Южна Корея, 2016

„Train to Busan“ е зомби хорър-трилър, който разказва за група хора, борещи се за оцеляване след избухването на епидемия, която превръща заразените в зомбита, и тяхното оцеляващо пътуване до пристанищния град Пусан…

Заради коронавируса - новите филми стават кът

Поради разпространението на коронавируса в Германия, спряха снимките на филма "Матрицата 4", предаде БГНЕС. Част от сцените трябваше да...

Децата на хората (Children Of Men) - Великобритания, САЩ, Япония, 2006

"Децата на хората" изследва свят, само едно поколение след нашето, който е потънал в анархия и хаос. В годината 2027, след като жените от години не могат да раждат, едва 18-годишен умира най-младият човек на Земята. Човечеството губи всяка надежда за бъдеще.

Бивш активист научава за млада чернокожа жена, забременяла като по чудо, и се заема с тежката задача да запази живота й и бъдещето на планетата. Надеждата е малка, но както сме научени да вярваме, именно тя умира последна. Дори след последния човек...

Горещи тела (Warm Bodies) - САЩ, 2013

Нови филми 2020: Най-очакваните заглавия през годината

Все още сме в началото на 2020 година, но вече видяхме няколко страхотни нови филми, включително номинираните за  Оскар - "1917" и...

Действието на лентата с Никълъс Холт и Тереза Палмър, описвана от създателите си като “зомби-романс”, е ситуирано в бъдещето, а сюжета разказва за зомбито “R”, което за разлика от всички останали “живи мъртъвци” които бродят по Земята, има мечти и богато въображение. “R” изпитва силни и неподправени чувства към красивата Джули Гриджио (приятелката на една от неговите жертви), която за негово съжаление не е зомби, а живо човешко същество.

10 неща, които да правим вкъщи по време на Коронавирус

Но независимо от огромните разлики между двамата, “R” решава да бди всекидневно над Джули и да я предпазва от потенциални атаки на гладни зомбита. С тези свои действия, той дава началото на неочаквана и необяснима трансформация, която в крайна сметка може да го превърне отново в човек.

12 маймуни (Twelve Monkeys) - САЩ, 1995

Между здравия разум и лудостта, фантазията и реалността, миналото и бъдещето се ражда това приключение отвъд въображението. Брус Уилис, Маделин Стоу и Брад Пит са звездите в брилянтния научнофантастичен шедьовър...Неизвестен смъртоносен вирус е унищожил 5 милиарда души през 1996. През 2035 година е оцеляло само 1 процент от населението и е принудено да живее под земята.

13-те най-добри филми за извънземни

Филмите за извънземни са може би най-известният сюжет в киното с научна фантастика. Всички ние копнеем да разберем дали има живот във В...

Осъденият престъпник Джеймс Коул приема неохотно да бъде изпратен назад във времето до 1996 г., за да събере информация за произхода на епидемията, разпръсната от тайнствената „Армия на 12-те маймуни”. Целта му е да открие вируса преди да е мутирал и учените на бъдещето да го проучат. За съжаление, Коул е изпратен в 1990 – 6 години по-рано и е затворен в лудница, където се запознава с психиатърката Катрин Райли и психичноболния син на прочут учен специалист по вирусите.

Щамът Андромеда (The Andromeda Strain) - САЩ, 1971

 Началото на проект „Уайлдфайър" е положено след събитие от изключителна важност - автоматичен сателит пада край затънтено градче нейде из Аризона. И само часове по-късно градът е мъртъв. Незабавно е мобилизирана цялата американска научна и медицинска общност, започват изследвания в свръхсекретна лаборатория на пет етажа под земята, в пустинята Невада.

В условия на невиждана стерилност и пълна изолация от външния свят, заобиколени от най-мощните компютри в света, четирима учени се опитват да предотвратят заплахата от световна епидемия. Ако не успеят, предвиден е „Див огън" - ядреният заряд под краката им ще „почисти" всичко... Таймерът е включен.

12-те най-смъртоносни вируса в историята

Вирусът е микроскопичен патоген, който инфектира клетки в живи организми. Те могат да се възпроизвеждат единствено като подчиняват и ко...

28 дни по-късно (28 Days Later) - Великобритания, 2002

Активисти, борещи се за правата на животните, пускат на свобода шимпанзе, заразено с генетично създадена чума. 28 дни по-късно Джим се пробужда от кома в лондонска болница и открива, че градът е изоставен и в него вилнеят само свирепите банди на "заразените"…

Z-та световна война (World War Z) - САЩ, 2013

Филм създаден по книгата на Макс Брукс, изпълнен с ужас и зомби зараза. Историята във филмовата продукция засяга служителя на ООН Гери Лейн, главната роля е в изпълнение на Брад Пит, който прекосява света правейки надпревара с времето, за да спре зомби пандемия, която е достигнала до армии и правителства и заплашва да унищожи самото човечество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино