Филмът "Един работен ден" на Атанас Бончев поставя въпроса "В какъв свят живеем?"

3838
Филмът "Един работен ден" на Атанас Бончев поставя въпроса "В какъв свят живеем?"
Снимка: БНТ

На 21 септември дебютира късометражният филм "Един работен ден" на режисьора Атанас Бончев - Наката.

По време на българския филмов фестивал "Златна роза" зрителите имаха възможност да се потопят в магията на късометражното кино с някои страхотни заглавия като "Тихо в снега", "Покрив" и "Закон за резонанса", но най-хубавото бе оставено за края в лицето на филма "Един работен ден". 

Филмът проследява историята на младо момиче, току-що завършило журналистика, което в първия си работен ден се сблъсква с неработещата съдебна система. Паралелно с това възрастна жена, която се бори с бюрокрацията, неволно попада в капана на медиите и става част от новината. Две съдби в една комично тъжна история за решенията в живота, които предопределят пътя ни. Репортерска кариера или любов към ближния?! Новината е, че няма новина!
Автор на сценарият е операторът на филма Христо Бозаджиев. 
“Нашият оператор е написал текста, преди години, провокиран от “Един снимачен ден” , текста на Валери Петров и чисто като идея го е харесал това нещо, на времето като студент. Това, което се разказва в нашият филм е едно към едно с история, която се е случила на времето, когато той в студентските си години е ходил да отразява  някакви неща, да се учи да снима. Тоест всичко, което се вижда във филма са истински истории”, споделя Атанас Бочев - Наката. 
Чрез вълнуваща история, заснета в компактна форма, зрителите са канени да размислят върху есенцията на съвременното общество. Подчертавайки важността на баланса между професионалните ангажименти и емоционалната свързаност с другите, филмът предизвиква зрителите да разгледат своите приоритети и да открият смисъл в хармонията между тези две сфери на живота. Без да навлиза в изводи, късометражният филм предоставя мощен катализатор за размисъл и инспирация, оставяйки пространство за индивидуални и тълкувателни изводи.

Филмът проследява историята на младо момиче, току-що завършило журналистика, което в първия си работен ден се сблъсква с неработещата съдебна система. Паралелно с това възрастна жена, която се бори с бюрокрацията, неволно попада в капана на медиите и става част от новината. Две съдби в една комично-тъжна история за решенията в живота, които предопределят пътя ни. Репортерска кариера или любов към ближния?! Новината е, че няма новина!

ОЩЕ: "Опенхаймер" e най-печелившият биографичен филм в историята на киното

Автор на сценария е и операторът на филма Христо Бозаджиев.

"Нашият оператор е написал текста преди години, провокиран от "Един снимачен ден" - текстът на Валери Петров, и чисто като идея го е харесал това нещо, навремето като студент. Това, което се разказва в нашия филм, е едно към едно с история, която се е случила навремето, когато той в студентските си години е ходил да отразява някакви неща, да се учи да снима. Тоест всичко, което се вижда във филма, са истински истории, споделя Атанас Бочев - Наката.

Чрез вълнуваща история, заснета в компактна форма, зрителите са канени да размислят върху есенцията на съвременното общество.

Подчертавайки важността на баланса между професионалните ангажименти и емоционалната свързаност с другите, филмът предизвиква зрителите да разгледат своите приоритети и да открият смисъл в хармонията между тези две сфери на живота. Без да навлиза в изводи, късометражният филм предоставя мощен катализатор за размисъл и инспирация, оставяйки пространство за индивидуални и тълкувателни изводи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Филмът "Зелена граница" на Агнешка Холанд вече е в България

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com