"Хакер" - история за нещата от другата страна

28331
"Хакер" - история за нещата от другата страна

Без много съмнения, едно от първите неща, които правите рано сутрин, след като си измиете зъбите и си сипете кафе, е да си проверите пощата, да влезете във Фейсбук, да си пуснете Скайп. Животът ви от офлайн режим преминава към онлайн режим, където в реално време можете да бъдете на няколко места. Но знаете ли, че от момента, в които напишете паролата си и натиснете Enter, вече нищо не е под ваш контрол.

Мрежата е едно необятно място, в което се разхождат призраци и точно когато най-малко сте очаквали, те могат да влязат във вашия живот и да го преобърнат тотално.

Виж кой спечели в играта на Actualno.com и "Хакер"

Страхотната ни игра, която проведохме заедно с колегите ни от „Форум Филм България” за най-новото заглавие в киносалоните &...

Целият свят страда от прекално много споделена информация. Всеки е ставал поне веднъж жертва на хакерска атака – дали като частно лице или като част от компанията, за която работи. А както знаем, киберпрестъпленията вече се наказват по-сурово и от ежедневните терористички актове.

Нещата от другата страна, ще ви разкрие най-новият филм – „Хакер”. Режисьор и продуцент на лентата е Майкъл Ман, ролите се изпълняват от Крис Хемсуърт, Виола Дейвис, Тан Вей и Уан Лихом.

Действието в ХАКЕР на Legendary се развива в света на кибер престъпленията и онлайн престъпността. Пуснат в отпуск затворник и неговите американски и китайски партньори се впускат в приключението да преследват суперразвита мрежа от кибер престъпници от Чикаго през Лос Анджелес и Хонк Конг до Джакарта.

Хакер „Черна шапка“ е човек, който се опитва да открие слабите места в компютърната защита и да ги използва за лична финансова облага или други зловредни цели. Той се различава от хакерите „Бяла шапка“, които са специалисти по кибер защита, назначени да използват хакерски методи, за да открият слабости в системите, които евентуално биха могли да бъдат използвани от “Черни шапки”.

Играй и спечели с Actualno.com и "Хакер"

Хакер – термин, който през последните години стана известен не само за хората, които се занимават с компютри и бази данни, но и з...

Хакерите „Черна шапка“ могат да причинят сериозна вреда,както на отделни онлайн потребители, така и на големи организации, като откраднат лична финансова информация, компрометират сигурността на важни системи и блокират или променят функциите на уебсайтове и мрежи.

Сред хакерите „Черни хакери“ има както тийнейджъри аматьори, разпространяващи компютърни вируси, така и престъпни мрежи, крадящи номера на кредитни карти и друга финансова информация. Дейността на Черните шапки включва поставяне на проследяващи програми за крадене на данни и осъществяване на атаки, целящи да блокират достъпа до сайтове. Зловредните хакери понякога използват некомпютърни методи, за получаване на данни. Например, обаждане под чужда самоличност, за да получат потребителска парола или друг вид лична информация.

Филмът тръгва по кината у нас на 16 януари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино