Кралят на чудовищата се завръща по-бляскав от всякога

66043
Кралят на чудовищата се завръща по-бляскав от всякога

Минаха почти 16 години от последния опит на Холивуд да екранизира историята на японското кайджу (от японски – странно същество) Годзила (Godzilla). Как се справя новият филм на фона на зрелищния провал на продукцията Роланд Емерих?

Лично според мен доста добре. Огромният гущер, известен като Краля на чудовищата и Алфа хищника, изглежда и звучи впечатляващо. Бих стигнал до там да кажа, че новият филм предлага най-впечатляващия кадър на ревящ хищник от оригиналния „Джурасик парк” (Jurassic Park) насам.

70% от българите не ходят на кино

Eдва 6 лв. годишно отделя българинът за кино, театър или концерт. Дори и в София, където са концентрирани най-много храмове на Мелпомен...

По ред на номерата:

Актьорският състав е доста добър. Главните роли са поверени на ветераните Браян Кранстън  от „В обувките на Сатаната” (Breaking Bad) и Арго (Argo), и Кен Уатанабе от „Батман в началото” (Batman Begins) и „Генезис” (Inception). Те получават подкрепа от младока Аарън Тайлър-Джонсън от „Диваци” (Savages) и двете части на „Шут в г*за” (Kick Ass).

Историята проследява американеца Джо Броуди (Кранстън), чийто живот е разтърсен от лична драма. Инцидентът се отразява на отношенията му със сина му Форд (Тайлър-Джонсън). Цялата ситуация се усложнява допълнително от факта, че на бял свят излизат тайните на шефовете на атомната централа в Япония, в които работи Джо. А те могат да бъдат фатални за целия свят...

Най-големите плюсове на филма на британския режисьор Гарет Едуардс са специалните ефекти и работата с камерата. "Годзила" изглежда повече от впечатляващо – факт, с който Едуардс и екипът му са били наясно. Те са направили всичко възможно да покажат Краля на чудовищата и да усетите силата, която той излъчва. И някъде тук ми се струва, че режисьори като Майкъл Бей могат само да си взимат бележка за това как се снимат битки и се улавя епичността на даден кадър или битка.

Дженифър Лоурънс си взима почивка от киното за година

Номинираната за "Оскар" актриса Дженифър Лорънс планира едногодишна почивка, след като през предишните 12 месеца се е снимала в осем фи...

Малко предупреждение – ако очаквате филм, изобилстващ от разрушения, без особена история, в който чудовища се бият и рушат в продължение на 2 часа, по-добре не ходете. Ако обаче искате да видите любимия си гущер в цялата му светлина, без всички глупости и шеги на версията на Емерих, отидете и дайте шанс на новата „Годзила”. Но го направете на кино! Задължително! Защото подобно на спечелилия една торба награди Оскар „Гравитация” (Gravity), преживяването няма да е същото на екрана на лаптопа, компютъра, телевизора или мобилния ви телефон.

И така – филмът определено не е перфектен, но за сметка на това предлага една от най-въздействащите атмосфери и битки между чудовища, виждани на голям екран от много време насам. Компютърната анимания и специалните ефекти правят сцената на сраженията да изглежда като място, на което се е провело ядрено сражение. Заслужава ли си?

Ако сте фен на поредицата „Трансофърмърс” и подобни заглавия, не! Ако пък искате да почувствате нещо могъщо и страховито, отидето на кино и вижте новата „Годзила”. Заслужва си.

Автор: Петър Чернев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com