X
 
 

„Лъвско сърце” изключен от номинациите за Оскар

1441 0
photo of „Лъвско сърце” изключен от номинациите за Оскар
Снимка: Getty Images/Guliver
Филмът „Лъвско сърце” стана първия филм от Нигерия, включен в списъка на Киноакадемията. Филмът беше вписан в т.нар. лонг-листа в категория „Най-добър международен художествен филм”. На 4 ноември, обаче, той беше дисквалифициран, тъй като в него имало прекалено много диалози на английски език, съобщава сайтът „The Wrap”.

Режисьор на филма и изпълнителка на главната роля е Женевиев Наджи, която играе нигерийка, опитваща се да спаси бизнеса на баща си в доминирано от мъжете общество. Филмът е с продължителност 97 минути, от които само в 11 звучи игбо – един от традиционните езици в Нигерия, съобщава Би Би Си.

Без голямо "Уау" при тоалетите на наградите "Оскар" 2019

Ако се раздаваха награди за церемониите, които карат целия свят да притихне, то несъмнено победителят в категорията щеше да е церемони...

През останалото време героите общуват на английски. А това противоречи на правилата на Американската киноакадемия, според които филмите от международната категория трябва да бъдат преобладаващо на чужди езици, пише БГНЕС.

Ситуацията в случая, обаче, се оказала малко по-сложна – английският е единствения официален език в Нигерия, която до 1960 г. е била британска колония. Населението на страната общува на повече от 500 езика, но нито един от тях няма статут на официален. Градското население разговаря основно на английски.

Главното условие на Киноакадемията за номиниране за „Международен художествен филм” е лентата да не бъде на английски език. До изключването на филма на Наджи в списъка за номинации за 2020 г. са били включени 10 филма от Африка, което е рекорд за континента.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...

Последно в Актуално