Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мария Бакалова на Aniventure Comic Con: Мечтая да работя с Кейт Бланшет и Антъни Хопкинс

08 юли 2024, 11:19 часа • 1673 прочитания

Мария Бакалова разкри, че подготвя пиеса за Бродуей. Това тя каза на среща с почитатели по време на фестивала за аниме, комикси и поп култура Aniventure Comic Con, който се проведе на 6 и 7 юли в София. "Театърът винаги ще ми липсва, макар че не знам кое обичам повече – киното или театъра. Хората са го казали: Едното е хлябът, другото е водата. Едното не може без другото, но просто се фокусираш върху нещата, които са по-готови и са по на дневен ред", каза тя.

"Разбира се, че бих се качила на сцена един ден. Има една пиеса, по която в момента работим с мой колега, с който вече сме я снимали. И би трябвало, по някое време, да тръгне към Бродуей, към Ню Йорк", съобщи актрисата.

Още: Новият филм с Мария Бакалова бе представен на фестивал в Италия (СНИМКА)

За трудностите в индустрията

Снимка: Getty Images

"Много хора казват, че за да си в тази индустрия, трябва да имаш дебела кожа. Аз не съм сигурна, че съм от тези хора, защото и си плача, и страдам, и ми е мъчно. Понякога ме хваща яд за нещо, което съм искала и не се получава. Важното е да повярваш, че може би не е в теб проблемът, а просто не си бил правилният човек за дадената роля", казва Мария Бакалова, цитирана от БТА.

Нейната мечта е един ден да има възможността да работи със същите хора, с които вече е работила: "Отново и отново, не само по веднъж. Аз обичам да създавам приятелски, избрани семейства и отношения. Мисля, че всеки би трябвало да дръзва и това е единственото, което бих дала като съвет. Аз самата не знам дали съм страхлива, но имам такива подозрения", допълва тя.

С кого иска да работи

"Има страшно много актьори и режисьори, с които искам да работя. Една от големите ми, дълбоки и сакрални мечти ще остане да имам възможността един ден да работя с един от двамата или, дай Боже, и двамата големи, заради които се влюбих в киното – Ларс фон Триер и Томас Винтенберг", споделя Мария Бакалова.

Снимка: Getty Images

Като актриса си мечтае да работи с Кейт Бланшет: "Имах възможността да се срещна наскоро с нея и да прекараме сравнително доста време. Бяхме заедно почти цял ден. Мисля, че тя е еталон за киноартист. Бих искала да работя и с Антъни Хопкинс. Ако трябва да назова един актьор, това е Мадс Микелсен, един режисьор – Ларс фон Триер, и една актриса – Кейт Бланшет", обобщава Мария Бакалова.

Още: Доналд Тръпм беснее срещу филма "Стажантът" с Мария Бакалова, режисьорът го кани на среща (ВИДЕО)

Новият български филм с нейно участие 

Мария Бакалова разказа и за новия български филм "Триумф" с нейно участие, който скоро трябва да излезе на голям екран: "Филмът изследва една вдъхновена от реалността история през 90-те години. В момента сме в постпродукция и скоро филмът трябва да тръгне по фестивали. Филмът е интересен, защото е социална сатира, вдъхновена от истинския живот, което е още по-абсурдно и е драматично. Много тънка и хлъзгава е границата между трагедия и комедия, а "Триумф" е точно това. Нямам търпение хората да видят какво сме сътворили, защото вложихме много любов и беше едно прекрасно преживяване", допълва актрисата.

Мария Бакалова признава, че тъмна страна има във всяка една индустрия, не само в развлекателната. "Може би, това, което професията ми взе, е дивото, първичното, необмисленото, което друг път съм правила. Докато сега моята работа изисква малко повече отговорност. Колкото повече хора те познават, толкова повече хора, надявам се, се вдъхновяват от това, което съм създала. И ти се иска да си добър пример", казва актрисата. 

По думите ѝ разликата между българското и американското кино е като разликата между нискобюджетно и високобюджетно кино, както и в броя на снимачните дни и часовете работа. "Навън имаш малко повече време, защото са по-големи бюджетите", обяснява тя. "Ако имаш добър екип от хора, работата е една и съща", добавя актрисата.

Снимка: Getty Images

Паника от думата "известна"

"Имам много голям проблем с тази дума – известна. От нея получавам вътрешна паник атака", казва звездата от "Борат 2", цитирана от БТА. "Аз съм от хората, които дръзват да направят нещо според интуицията си. Сега се опитвам да парирам това и да използвам рациото си, което ми е много трудно. Защото не мисля, че когато порастваме, ставаме по-праведни. Затова сега ми се налага да мисля повече, да нося по-голяма отговорност за постъпките си, което не е лошо, но ме кара да работя върху търпението си. Това е нещото, което се промени", казва Мария Бакалова.

Aniventure Comic Con Интервю: YouTube стратегът Mario Joos пред Actualno: Не търсете велики идеи - направете вашите идеи велики

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес