Невидимите градове на Италия и най-доброто по Viasat History този юли

5292
Невидимите градове на Италия и най-доброто по Viasat History този юли
Снимка: viasat

Невидимите градове на Италия

Започва в понеделник, 16 юли, в 22:00 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Italy's Invisible Cities

След невероятните разкрития на "Невидимият град на Рим", историкът д-р Майкъл Скот предприема ново приключение. Той се впуска в изследване на скритите съкровища на още три удивителни града - Неапол, Венеция и Флоренция - и дава модерен поглед към 2000-годишната им история.

Използвайки най-съвременните технологии, сред които супер прецизни 3D скенери, компютърна анимация и камери в дронове, поредицата показва необикновените градове в ярки детайли. Иновативно подводно сканиране на Неаполитанския залив разкрива потъналия свят на римски ваканционен курорт, потопен след древни земетресения. Пътешествие до Венеция след това показва какво се крие под великолепните ѝ палати.

Във Флоренция нови триизмерни снимки от грандиозната катедрала "Дуомо" показват красотата и сложността на новаторската за времето си инженерна работа по изграждането на най-големия тухлен купол в света - постижение на дръзката изобретателност, която характеризира Ренесанса.

 

Нашата световна война

Започва в неделя, 8 юли, в 21:00 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Our World War

Динамична, завладяваща и автентична, "Нашата световна война" е документална поредица, която разказва за изключителната смелост на младите войници на фронта преди 100 години.

Потапяйки ни дълбоко в реалността на битките с помощта на увличащ и интимен стил на документално заснемане, тя съживява Първата световна война по смел и вдъхновяващ начин. Това е историята, поднесена със свидетелска непосредственост, видяна през очите на самите войници. Наблюдения, интервюта, писма, записи на хората, които са преживели всичко от първо лице, поредицата от три драматични епизода разкрива често скритите и тревожни преживявания на фронта по време на войната.

Вдъхновена от спечелилия БАФТА и високо оценен от критиците сериал "Нашата война", поредицата предлага същото завладяващо прозрение за войната.

 

Белези от Нанкин

Започва в сряда, 18 юли, в 22:40 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 2 x 30 мин.

Оригинално заглавие: Scars of Nanking

В "Белези от Нанкин" американски мисионери се борят да спасят китайски граждани от убийство и изнасилване от японските нашественици и да се доберат до доказателства за скандалното клане в Нанкин през 1937 г.

По време на бруталното нахлуване на японската имперска армия в града, който по това време е столица на Китай, десетки хиляди цивилни и военнопленици са убити, а жените са изнасилени. Днес събитието е известно като "Похищението на Нанкин".

Мнозина успяват да избягат преди инвазията, но двадесет и двама чужденци не напускат Нанкин. Това е историята на някои от онези, които остават въпреки огромната опасност - американски мисионери, сред които учители, лекари и свещеници, решени да направят каквото могат, за да предпазят четвърт милион китайски граждани.

 

Близо до врага

Започва в неделя, 29 юли, в 21:00 ч.

Брой епизоди: 7 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Close to the Enemy

Година: 2016

Действието се развива в пострадал от бомбардировките хотел в Лондон след Втората световна война. "Близо до врага" проследява живота на разузнавача капитан Калъм Фъргюсън. Последната му задача за военните е да гарантира, че заловеният немски учен Дитер ще започне да работи с британските кралски военновъздушни сили по спешното развитие на реактивния двигател.

На фона на възникващата Студена война за всички е ясно, че за британската национална сигурност е ключово въоръжените сили да разполагат със супермодерна технология възможно най-скоро.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Обявиха филмите в Кан, които ще се борят за "Златна палма" (СПИСЪК)

Филмът за Доналд Тръмп с Мария Бакалова ще се бори за "Златна палма" в Кан

Гледаме на кино номинирания за наградата LUX филм "На борда на "Адаман" от 12 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com