Съд във Франция наложи нови ограничения на Ален Делон

11943
Съд във Франция наложи нови ограничения на Ален Делон
Снимка: Getty Images

Съдът в община Монтаржи в Централна Франция ограничи правото на актьора Ален Делон да се разпорежда с имущество, като го постави под засилен режим на наблюдение, съобщи телевизионният канал BFMTV.

Съответната мярка може да бъде валидна за срок до пет години и може да бъде удължена за по-дълъг период. През този период настойникът, чието име не се съобщава, има право да се разпорежда с финансовите средства на Делон, предава БГНЕС.

Още: Дъщерята на Ален Делон изправя пред съда двамата си братя

През януари 2024 г. специален съдия по настойничеството поставя актьора под съдебен надзор поради здравословното му състояние. Това е по-мека мярка от засиленото попечителство, тъй като Делон е имал право да извършва повечето действия по свое усмотрение, с изключение на най-важните, като например продажбата на недвижими имоти. Неговият настойник също така е призован да помага на Делон при медицинското наблюдение и избора на лекари.

Тежки скандали в семейството на легендата

Мерките бяха предприети на фона на поредица от скандали в семейството на актьора. Първоначално медиите съобщиха за оплаквания от децата на 88-годишния Делон, а по-късно и от самия него, относно неговата спътница Хироми Ролен. Жената беше обвинена, че е причинила морална вреда на актьора, тя също така подаде жалба срещу тях за клевета.

По-късно, в интервю за списание Paris Match, Антъни Делон споделя, че баща му има сериозни здравословни проблеми и съобщава, че е подал жалба срещу сестра си Анушка, обвинявайки я, че е скрила от него данни за когнитивните увреждания на артиста. След това самият Ален Делон обяви намерението си да подаде жалба срещу сина си заради разкриването на подробности за личния му живот и здраве.

Още: Дъщерята на Ален Делон: Той няма сили, иска да го оставим да си отиде тихо от този свят

През януари списание Voici съобщи, че конфликтът в семейство Делон е свързан с разделянето на наследството му, половината от което той завещава на дъщеря си, а другата половина разделя между синовете си. Изданието подчертава, че 88-годишният актьор има колосално състояние, което включва хонорари за използването на името му в парфюми, тютюневи изделия и дрехи, особено в Азия. Освен това Делон е натрупал колекция от произведения на изкуството, част от които е продал през последните години за 17 млн. евро, но все още му остават много картини.

Още: Френската прокуратура разследва иззети оръжия от дома на Ален Делон

В същото време Антъни Делон в интервю за телевизионния канал CNEWS заявява, че той и брат му нямат оплаквания относно разпределението на наследството и са съгласни с решението на баща си. По думите на Антони той и брат му са преди всичко за зачитане на волята на актьора, който уж иска да прекара последните си дни в дома си в община Сулс. Сестра си, от друга страна, той упреква, че иска да отведе баща си в Швейцария, за да избегне плащането на данъци след смъртта му.

През 2017 г. Ален Делон обяви края на филмовата си кариера. Актьорът, който получи инсулт през лятото на 2019 г., се е снимал в повече от 90 филма по време на кариерата си.

Още: Ален Делон: Животът за мен свърши. Искам да умра

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

След разпит: Освободиха Жерар Депардийо

Световни звезди влизат в журито на фестивала в Кан с тотално полово равенство

Филмът "Зелена граница" на Агнешка Холанд вече е в България

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com