Новата бойна машина на пехотата РИЛА 8х8 – поглед отблизо (ВИДЕО)

20902
Новата бойна машина на пехотата РИЛА 8х8 – поглед отблизо (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

Около месец след като обяви намеренията си да построи български завод за бронирани автомобили в Бургас, световната компания International Armored Group (IAG) показа у нас и най-новата си военна машина, която ще бъде произвеждана на родна земя.

Бойната машина на пехотата РИЛА 8х8 беше сред най-големите атракции на изложението за отбранителна техника и услуги „Хемус“ миналата седмица в Пловдив. Освен бронирания автомобил със задвижване 8х8, производителят, собственост на българина д-р Антон Стефов, показа и бронетранспортьорите РИЛА 4x4 MRAP и Jaws, оборудвани с куполи Aspis и Secutor от испанския производител Escribano.

д-р Антон Стефов

Както повечето модели в портфолиото на IAG, РИЛА 8х8 се предлага в няколко конфигурации, с възможности за интегриране на различни видове оборудване за нуждите на армията.

Наш екип засне отблизо машините по време на пловдивския панаир:

International Armored Group доставя военна техника основно за целите на мироопазващи мисии, като работи с организации на международно ниво - ООН, НАТО, държави в Европейския съюз. Навсякъде поръчките идват след спечелени търгове.

Очаква се заводът в България да засили производствения и експортен капацитет на фирмата. А ако машините се ползват и от родната армия, те ще могат да се ремонтират и поддържат (гаранционно и следгаранционно) много по-бързо и по-евтино от обичайното при вносна техника.

Българският завод ще е четвъртият поред и най-големият на IAG в света. А с производството на РИЛА 8х8 ще се гордеят наши специалисти, обучени във филиалите на IAG в чужбина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com