X
 
 

БАН с юбилей - 50 години космически изследвания

591 0
photo of БАН с юбилей - 50 години космически изследвания
Снимка: iStock
Непоказвани фотографии, снимани от кораба на първия български космонавт Георги Иванов "Союз 33" ще покаже Институтът за космически изследвания и технологии (ИКИТ-БАН) по повод своя 50-годишен юбилей, предаде БГНЕС.

Изложбата "Земята през погледа на първия български космонавт Георги Иванов“ и тържествената сесия-събрание ще се състоят на 6 ноември от 10.30 часа в зала "Проф. Марин Дринов" на Българската академия на науките.

Юбилейна марка и документален филм по повод 150-годишнината на БАН

Церемония по валидиране на марка „150 години Българска академия на науките“ ще се проведе на 07.10.2019 г. от 11:00 в зала ...

Институтът води началото си от създадената на 1 ноември 1969 г. Научна група по физика на космоса. С решение на Бюрото на Министерски съвет от 1974 г. тази група прераства в Централна лаборатория за космически изследвания, която през 1987 г. е преструктурирана в сегашния Институт за космически изследвания на БАН.

Мисията на ИКИТ – БАН е извършване на фундаментални и приложни изследвания в областта на физиката на Космоса, дистанционните изследвания на Земята и планетите и аерокосмическите технологии.

Събитието ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители