МКС да се превърне в космически хотел

4500
МКС да се превърне в космически хотел
Снимка: Getty Images/Guliver

На заседание на Американския Конгрес, проведено миналата седмица и посветено на бъдещото развитие на НАСА, прозвучала идеята Международната космическа станция да се превърне в голям космически хотел. Разбира се, след като тя отработи своя срок.

Идеята била издигната от астронавта Айлин Колинс, която смята, че парите, получени от космическия туризъм, може да се насочат за финансиране на мисии по изучаване на Далечния космос. Например за пилотирани експедиции на Марс.

МКС отпразнува 15 години с хора на борда

Вече 15 години – от 2 ноември 2000 г., на Международната космическа станция работят специалисти от различни страни, съобщават в T...

„Има много туристи и хора с пари, които не биха отказали да полетят в Космоса и да поживеят на станцията – казва тя. – Ако успеем да основем частна компания, която да управлява станцията и да я продава като хотел, то ще можем да се измъкнем най-после от околоземна орбита и да се отправим в Дълбокия космос.“

На същото заседание неведнъж била повдигана темата за изследването на Марс. По-конкретно бившият ръководител на НАСА Майк Грифин изказал идеята, че астронавтите трябва да прекарват няколко седмици на МКС, след това половин година на станция, построена на Луната, като по този начин се подготвят за пътешествие до Марс.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос