10 месеца по-късно прокуратурата се сети да пита за конкретни резултати от проверка на "Такси Максим"

4349
10 месеца по-късно прокуратурата се сети да пита за конкретни резултати от проверка на "Такси Максим"
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Върховна административна прокуратура (ВАП) е изискала от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" конкретна информация относно "Такси Максим"  - за броя на нарушенията от началото на проверките, на съставените актове за установяването им и издадените наказателни постановления и за постановените заповеди за налагане на принудителни административни мерки. Това става, след като ВАП още на 17 май, 2018 година, е възложила на ИА "Автомобилна администрация" да се заеме с "Такси Максим".

Освен това е ангажиран изпълнителният директор ИА "Автомобилна администрация" за налагане на имуществена санкция и на "Такси Максим" ЕООД. Причината - във връзка с процедури от агенцията, Главна дирекция "Национална полиция" и НАП заради актове за административни нарушения на отделни шофьори на "Такси Максим", с които за 6 месеца се спират от движение коли на компанията, извършващи услуга като такси, без да са издадени изискуемите разрешения както на фирмата-организатор, така и на водачите на леки автомобили.

Таксиметровите шофьори в София искат актуализация на тарифите

Таксиметровите шофьори в София настояват за актуализация на тарифите им и право да шофират в бус лентите. Освен това започнаха акция ср...

Вследствие на установеното при проверките е сезирана Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), от която е образувано производство за проучване на евентуално извършени нарушения по глава VII от Закона за защита на конкуренцията "Забрана за нелоялна конкуренция", във връзка с дейността на "Такси Максим" ЕООД по осъществяване на посредничество и свързване на превозвачи/шофьори и клиенти посредством мобилни приложения, която може да е в противоречие с добросъвестната търговска практика и да създава възможност за увреждане на другите конкуренти.

Историята

Заради "Такси Максим" в края на миналата седмица имаше масов протест на таксиметрови шофьори. Проучване на Actualno.com показа, че е еднолична собственост на "Хай Технолоджи Мениджмънт Корпорация" ООД, регистрирано в Доминиканската република. Негов учредител пък е "Корпорация Интернешънъл Офшор Къмпани Сървисис". Доминиканската република е офшорна зона според последния публикуван от МФ списък на държавите/териториите, които са юрисдикции с преференциален данъчен режим.

Последният публикуван годишен финансов отчет на дружеството "Такси Максим", регистрирано в София, за 2017 година показва, че то работи на загуба. Текущата загуба на фирмата според отчета е минус 498 000 лева. Тя е със 170 000 лева по-голяма от загубата за предходната година. Пасивът на дружеството в края на 2017 година е на стойност 540 000 лева. Общо наетите лица във фирмата са 7, 5 от тях – жени. Имат един ръководител, един специалист, петима техници и приложни специалисти. Разходите им за фонд работна заплата са 64 943 лв.

"Такси Максим" е собственост на офшорна компания и... работи на загуба

"Такси Максим", срещу която таксиметровите шофьори от София се вдигнаха на протест, е еднолична собственост на "Хай Технолоджи Мениджмъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com