X
 
 

Адвокатът на Емилия Ковачева: Няма как човек, който работи по 36 часа да е адекватен

1175 0
Адвокатът на Емилия Ковачева: Няма как човек, който работи по 36 часа да е адекватен
Снимка: БГНЕС
Няма как човек, който работи по 36 часа на смяна, да бъде адекватен в действията си. При всеки психиката реагира по различен начин на натоварване. Не са направени достатъчно изследвания по отношение на нейното психическо състояние. Това каза адв. Жанет Желязкова, която защитава акушерката Емилия Ковачева, обвинена в побой над новородено.

"Обжалвахме както продължителността на наказанието, така и предявеният гражданският иск в размер на 400 000 лв. Тази сума е прекомерна, защото детето е живо и здраво. Подобни обезщетения, дори и при по-трагични случаи, не се присъждат", каза още адвокатът в интервю за bTV.

На апелативна инстанция - присъдата за акушерката, пребила бебе, стана малко по-ниска

16 г. затвор за опит за убийство на новородено - това е наказанието, което Софийският апелативен съд отреди на акушерката Емилия Коваче...

По думите й общественият натиск оказва влияние върху делото.

"Присъдата от 18 години лишаване от свобода клони към своя максимум. Законът предвижда за подобно деяние наказание до 20 години затвор", уточни адвокатът.

Според заключението на съда обаче Емилия Ковачева няма психично заболяване, нито е страдала от синдрома "бърнаут" (синдром на професионалното прегряване).

"Самата тя казва, че няма спомен за това деяние. Затова реших, че трябва да бъде направена една допълнителна съдебно-психиатрична експертиза по отношение на синдрома "бърнаут", поясни Желязкова.

Съдбата на акушерката Ковачева ще се реши до 2 месеца

Софийският апелативен съд (САС) изслушва пледоариите по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, предаде репортер на БГНЕС. Ковачева е ...

Тя е настоявала да бъде извършена и експертиза по отношение на състоянието на детето, за да се разбере към настоящия момент какво е неговото здравословно състояние и дали има причинно-следствена връзка между нанесената травма и отключената впоследствие епилепсия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално