X
 
 

Агентът, заподозрян за отравянето на Гебрев, е бил в хотел до фирмата му, Русия го крие

3361 24
photo of Агентът, заподозрян за отравянето на Гебрев, е бил в хотел до фирмата му, Русия го крие
Снимка: БГНЕС
Следите на агента, който през 2018 г. е засечен и при отравянето с препарата “Новичок” в Англия на бившия офицер от руското разузнаване и британски шпионин Сергей Скрипал, започнаха да се заличават масирано от Русия.

Стая номер 305 в софийския хотел “Орбита” е била наета през 2015 г. от агента на ГРУ, известен под псевдонима Сергей Федотов - точно в близост до офисите на компанията на Емилиян Гебрев "Емко". По-късно става ясно, че камери са заснели руснака и в автомобил на паркинга пред хотелския обект, в който е бил разположен и офисът на оръжейния търговец Емилиян Гебрев. Данните са от съвместно разследване на българските и английските служби, пише в. "24 часа". Припомняме, че то стартира заради предположения за евентуална връзка между отравянето на Гебрев преди около четири години и това на руския агент Сергей Скрипал във Великобритания през 2018 г.

Британските служби ще проверяват с Новичок ли е тровен Гебрев

Европейската заповед за разследване, която България е изпратила на Великобритания по случая "Гебрев", е за установяване на веществото, ...

Разследващите вече разполагат с видеозаписи, на кадрите от които се вижда и автомобил, нает от агента на ГРУ, който влиза в България под името Сергей Федотов. Разследването установило, че руснакът е прекарал доста голяма част от време, за да събира данни и информация за ежедневието на българския оръжеен търговец. Гебрев е бил атакуван, а не се е натровил с инсектициди от рукола или кафето в дома си, каквито бяха някои от версиите, посочва достоверен източник, който твърди, че разследването вече е сигурно в това твърдение.

Предположенията са, че атаката на руснаците е била извършена заради война за пазари. Една от основните версии, по които работят разследващите, е сделка в Украйна за над 1 000 000 евро. Тя била сключена малко преди Гебрев да бъде натровен с инсектициди през 2015 г.

Другото предположение, по което се работи, е, че отравянето не е извършено от руски служби, а от техни агенти по частна поръчка. Като причина се описва, че Гебрев вероятно е изместил руски оръжейни търговци от крупни сделки в Индия, Африка и Афганистан.

Междувременно, стана ясно, че Русия заличава всякакви следи от дейността на агента на ГРУ Сергей Федотов. Постепенно започнали да изчезват документи, както на реалния човек, така и на фалшивата му самоличност. Оказало се, че влизането на Федотов в България през март и април 2015 г. съвпада и с взривове във ВМЗ Сопот. Тази информация обяви бившият военен министър Бойко Ноев. "При инцидента имаше жертви, а една от версиите за случилото се бе саботаж на конкуренцията", припомни той. Сегашният министър Красимир Каракачанов обаче категорично отрече при взривовете в Сопот да е имало руска намеса. Той посочи също, че България не възнамерява да води преговори с Русия за оръжейни лицензи.

Кремъл за "българския Новичок": Нито знаем кой го казва, нито дали е истина

Кремъл постави под съмнение достоверността на новите публикации за трето лице по случая „Скрипал“. Така говорителят на руск...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • български фармацефт 17 български фармацефт преди 6 месеца Профил на трол?
  Страдате от запек...пийте "Новичок"-гарантирано качество!Преди употреба прочете листовката иначе може да повръщате като дрУгАрЕ Гебрев.Ех тази лѝьоша Русия заличава следите /къса листовките/....
 • български фармацефт 16 български фармацефт преди 6 месеца Профил на трол?
  Страдате от запек...пийте "Новичок"-гарантирано качество!Преди употреба прочете листовката иначе може да повръщате като дрУгАрЕ Гебрев.Ех тази лѝьоша Русия заличава следите /къса листовките/....
 • български фармацефт 15 български фармацефт преди 6 месеца Профил на трол?
  Страдате от запек...пийте "Новичок"-гарантирано качество!Преди употреба прочете листовката иначе може да повръщате като дрУгАрЕ Гебрев.Ех тази лѝьоша Русия заличава следите /къса листовките/....
 • Агентът, заподозрян за отравянето на Гебрев 14 Агентът, заподозрян за отравянето на Гебрев преди 6 месеца Профил на трол?
  Ха...ха...ха...Тоя цървул не е моята жертва която отрових...Ония беше елегантен, по висок,рус,със сини очи/малко приличаше на БРАТ ПИТ..а не на тая плешива и брадясала маймуна от снимката!!
 • версията на спешно отделение на ВМА 13 версията на спешно отделение на ВМА преди 6 месеца Профил на трол?
  Гебрев го докараха при нас яко пребозал...с малко въглен го детоксинирахме и с шамар зад врата му дадохме начален тласък да се прибере в къщи при жена си!!!За какъв "Новичок" за какви пет лева става дума...а бе я не се бъзикайте с народеца!!??!!!
 • Гебрев пие...връща...и повръща... 12 Гебрев пие...връща...и повръща... преди 6 месеца Профил на трол?
  Щирлиц и Гебрев си поркат! След като изпили по 2 бутилки водка, Гебрев пада под масата и умирга! -" Новичока"-не му понася на тоя цървул помисли си Щирлиц!
 • Вица в оригинал... 12.1 Вица в оригинал... преди 6 месеца Профил на трол?
  Штирлиц и Скриппаль выпили по 2 бутылки водки. Скрипаль упал и умер. "Новичок" - подумал Штирлиц.
  : 0 !
 • Бонджорно...Агенти на ГРУ,КГБ,НКВД и вся астаналая революционна сволач 11 Бонджорно...Агенти на ГРУ,КГБ,НКВД и вся астаналая революционна сволач преди 6 месеца Профил на трол?
  Елаааа... пиленце/Гебрев/ при баткоооо, да те отровим сладко сладко...кеф ти НОВИЧОК...кеф ти ПАТЛАДЖАНО-ЦИАНКАЛИАНО...кеф ти пестицид/черна отрова за мишки,плъхове и др.гризачи-паразити/....
 • Затворниците не бяха ли облечени в сиви раета ,а тоя престъпен тип е облечен в червено каре...Каква е тая анархия??? 10 Затворниците не бяха ли облечени в сиви раета ,а тоя престъпен тип е облечен в червено каре...Каква е тая анархия??? преди 6 месеца Профил на трол?
  Тоя ШЕБЕК от клетка ли излиза или в клетка влиза?
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Те това е червената ОЛИГАРХИЯ!!!
  : 1 !
 • НОВИЧОК 9 НОВИЧОК преди 6 месеца Профил на трол?
  А ма тоя БОКЛУК още ли шава...неговата мамица оръжейна!!!!
 • издигане на версии на база на информация от достоверен източник!!!!!!!!! 8 издигане на версии на база на информация от достоверен източник!!!!!!!!! преди 6 месеца Профил на трол?
  Една жена ми каза...че през 2015г.Гебрев е паркирал автомобила си в близост до офиса и ...от което автоматично можем да излезем с обосновано предположение ,че той е искал да я изнасили!!!Разследването установило, че Гебрев е прекарал доста голяма част от време, за да събира данни и информация за ежедневието на тази нещастна женица....
Нагоре