Акция в махалата в Ихтиман, има данни за починал

2233
Акция в махалата в Ихтиман, има данни за починал
Снимка: БГНЕС

Полицейска акция е проведена тази сутрин в ромската махала в Ихтиман.

Според живеещите в махалата полицаите са издирвали четири момчета за побой в Ихтиман. Те не били у дома, но органите на реда претърсили няколко къщи. По разкази на хората от махалата по време на акцията полицаите бутнали болен възрастен мъж на земята и малко след това той починал.

В Ихтиман биха полицаи, за да помогнат на нарушител да избяга

Издирван шофьор на "Мерцедес" успя да избяга от полицията в Ихтиман, след като съседите му нападнаха униформените, дошли на адреса, за ...

В момента в ромската махала има голямо струпване на жандармерия, предава bTV. Извършват се огледи.

По първоначални данни днешната акция няма връзка с напрежението между полиция и роми, за което стана ясно вчера (7 февруари). Вечерта на 6 февруари в града се стигна до сблъсъци между служители на реда и роми, след като полицаи опитали да арестуват шофьор без книжка. Шофьорът на джип опитал да избегне полицейска проверка, като не се подчинил на знак да спре, ударил патрулен автомобил, избягал и се скрил в махалата. При проверка на адреса на водача избухнал скандал между неговите родители и полицаите, а впоследствие се стигнало до сблъсъци с роми от квартала. Пострадали са двама униформени, а родителите на водача са задържани.

Междувременно bTV излъчи изпратени от зрител видеокадри от полицейското управление в Ихтиман, от които се вижда как мъж от ромски произход е каран да извършва различни неща, като да "танцува" на глава. Зрителят твърди, че видеото показва полицейски произвол, защото хората зад кадър са служители на реда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com