Б.Б. и Ц.Ц. - инициали на хора, записани в СРС-тата срещу Иванчева

8385
Б.Б. и Ц.Ц. - инициали на хора, записани в СРС-тата срещу Иванчева
Снимка: БГНЕС

Познати инициали се появиха в най-шумното дело за корупция, което е на дневен ред в България - това срещу кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Двете дадоха своеобразна пресконференция, на която съобщиха новината.

По думите им, цитирани от Нова телевизия, в записите от специалните разузнавателни средства, които са използвани срещу тях, пишело следното:

Арх. Румен Русев: Десислава Иванчева е невинна до доказване на противното

"Десислава Иванчева е невинна до доказване на противното. Надали 10 строежа са презастрояване в "Младост". Искам нещата да се случват п...

"В (бел. ред. - бизнесменът Александър Ваклин, основен свидетел срещу Иванчева и Петрова): ”Защо ББ и ЦЦ я търпят, щото накрая София ще се напълни с такива Иванчеви.

Д: (бел. ред. - бившият кмет на "Младост" и сочен за посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров): "Ш’ае появят, както си говорихме, а това в изключително опасно.

В: Ми ще СВ появят на държавно ниво, трябва да вземем мерки".

Иванчева и Петрова показаха и записки, в които, според СРС-тата, Дюлгеров и Ваклин са си говорили, че могат да ги сплашат като ги "водят на Витоша" и "ще ѝ пратим командоси", ако не вземат подкуп. А друг инвеститор казал на Ваклин, че специализираната прокуратура му давала 15 000 евро, за да участва в операция по отстраняване на кметицата на "Младост". Другият инвеститор може и да го познаем, ако го видим на запис, обяви Петрова. И добави, че в СРС-тата Ваклин и "другият бизнесмен" решили накрая, че по-добре било да се прави бизнес. Имало обаче и заплахи, че щели да им се подхвърлят наркотици, заяви Петрова, подкрепена от Иванчева.

Тя, милата, още страда за градинките, храстите и дърветата в "Младост"

С този емблематичен цитат адвокат Марин Марковски охарактеризира положението с Десислава Иванчева. Нарушенията на правата на моя клиен...

Припомняме, че в прословутите тефтерчета на Филип Златанов, бившия председател на старата антикорупционна комисия, известна с инициалите КПУКИ (Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси) също се появиха такива инициали. Тефтерчетата обаче бяха откраднати от колата на вещото лице Стефан Бенчев и всичко потъна.

Иванчева беше категорична и, че преписката за проекта на Ваклин била бавена от дирекцията на арх. Румен Русев - човекът, който стана кмет на "Младост" на нейно място. Преписката била "резолюирана" още през ноември на Русев, заяви Иванчева.

Същевременно Биляна Петрова се оплака, че я притискали да дава показания "под диктовка". Тя каза и, че в килията ѝ "капело от тавана", т.е. от други затворници. Петрова е убедена, че Специализираният наказателен съд ги държи зад решетките нарочно, за да ги съсипе. А Иванчева обяви, че споделя информацията "с риск да бъдат наказани".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com