Бягство от Софийския затвор - снабдяваш се с пистолет и нож, гони те само чистачката

26027
Бягство от Софийския затвор - снабдяваш се с пистолет и нож, гони те само чистачката
Снимка: БГНЕС

Свидетел разказа как са избягали двамата рецидивисти от Софийския централен затвор. Според показанията, двамата били въоръжени – с пистолет и нож. По официална информация са произведени три изстрела, а свидетелят разказа, че имало викове "въоръжени са", хората тичали и залягали.

Съгласно думите на свидетел, двамата избягали са ритнали в коляното служител на затвора при излизането си от стаята за свиждане, а след това успели да избягат през бариерата на входа. "Пред 11 души стана това", бяха точните думи.

Ясно е кои са избягалите от Софийския затвор мъже

Ясна е самоличността на двамата лишени от свобода, осъществили днес бягство от Затвора в София. Това съобщиха от пресцентъра на Прокура...

Пред Нова телевизия източник твърди, че който си плаща, не му проверяват килията и буквално може да бъде внесено всичко. Подготвено е, вкарано е много по-отдавна, това е станало през човек, убедени са интервюирани затворници. Предполага се, че ножът е взет от кухнята, където работи един от двамата – Радослав Колев. Той работел там повече от половин година. По принцип всеки ден, при затваряне на кухнята, всички ножове се отчитат и отговорност за това носи готвачът.

Друг абсурд в цялата ситуация е, че чистачка е гонила двамата, докато те се качили в автомобил, паркиран близо до затвора. Защо смятате, че не е адекватно чистачката, която е била на работа, да не опита да помогне, казаха от затвора.

"Търсим, докато лицата не бъдат локализирани, задържани и върнати в затвора", заяви главният секретар на МВР Младен Маринов. Той каза, че вече имало много сигнали за местонахождението на избягалите, но много от тях били нереални.

Същевременно директорът на Гранична полиция Светлан Кичиков увери, че няма начин двамата престъпници да избягат в чужбина. Поддържаме готовност, докато бъдат заловени съответните лица, каза той.

Затворници избягаха от Софийския затвор. Нападнали надзиратели

В 15,45 ч. днес двама лишени от свобода са извършили въоръжено нападение над служители от Софийския затвор и са осъществили бягство, съ...

Припомняме, че избягалите са Владимир Пелов и Радослав Колев. Пелов има 30-годишна присъда, като първото му престъпление е през 1996 г., когато влиза в едно чейндж бюро в Пловдив, убива собствениците на място и взима около 300 долара. След това се укрива, разказа Красимир Занев,бивш началник на служба "Издирвания". Пред bTV Занев допълни, че Пелов много добре познава планините около Ботевград, което е направило издирването му изключително трудно.

По-късно, през 2011 година Пелов и негов бивш съкилийник извършват въоръжен грабеж в златарско ателие в Ботевград, където също убиват собственика и бягат. Докато бягат от полицията, Пелов взима за заложници цяло семейство, което по-късно освобождава и се укрива.

"Един много интересен случай – при издирването патрул го спира на пътя за проверка. Искат му документите за самоличност, а той вади пистолет и ги кара да легнат на земята. Държи ги на прицел, качва се в полицейската кола и бяга", разказва още Занев.

През 2016 година в центъра на Ботевград Пелов убива двама мъже от ромски произход с незаконно оръжие.

821 осъдени са избягали от закона за две години

Мерките, които трябваше да спрат укриването на осъдени, които трябва да влязат в затвора, не действат вече две години. От 1 януари 201...

Другият избягал е Радослав Колев, убил с чук и нож 52-годишен служител на НАП и ранил тежко друг мъж, който е интимен партньор на убития. Колев има присъда от 26 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com