Борисов поискал обяснение за ареста на Десислава Иванчева (ВИДЕО)

7966
Борисов поискал обяснение за ареста на Десислава Иванчева (ВИДЕО)
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

Зададох въпрос и аз като вас (бел. ред - журналистите) защо толкова дълго се наложи да стоят на мястото, където бяха задържани. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на Actualno.com дали според него арестът на кмета на "Младост" Десислава Иванчева е протекъл по закон и дали е използвана прекомерна сила.

Изявлението си той направи след представянето на резултати от проучване за незаконната търговия с цигари.

Иван Гешев: Правата на човека е синоним на права на нарушителя

"Правата на човека е синоним на права на нарушителя. Махалото мина в другата крайност – в липса на всякаква държава. Политиците п...

По думите му от службите са му отговори, че причината за дългия престой на столичния булевард е била, че всяка една банкнота е трябвало да се опише по номер и от двете страни. "Понеже са много банкноти - това отнема много време", отбеляза премиерът, като добави, че е останал доволен от отговора.

Борисов припомни случай, при който, според него, преди време дело за подкуп е пропаднало и виновникът е бил оправдан, тъй като не са били добре описани банкнотите. "Сега са се презастраховали", заяви Борисов.

Той призова органите следващият път да бъдат по-експедитивни, "за да не се налага следващият път да се обясняваме как и защо е проведена дадена операция".

Марковски за Иванчева: В прокурорски мечти не искам да плувам

На въпрос "имали ли сте личен контакт с нея", той отговори "прокуратурата го обясни". Единственият личен контакт на Александър Ваклин с...

Премиерът разказа и за среща, която е имал с Иванчева дни преди ареста ѝ. "Говорихме как да направим пространството около църквата в "Младост" едно прекрасно място, пратих я при Фандъкова", заяви Борисов, като по думите му така иска да разсее "всякакви теории". "Поддържах отлични отношения с нея", завърши премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...