Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов се оказа с 10 акта от КАТ

22 май 2018, 07:45 часа • 10164 прочитания

Премиерът Бойко Борисов стана жертва на грешка, след като неизправност в системата на КАТ присъди десет акта за нарушения на негово име. Самият вътрешен министър Валентин Радев е представил справката за това колко пари от глоби дължат някои ведомства за нарушения на пътя, съобщи в. "24 часа". Тази справка идва по искане на самия Борисов, който през април пожела да научи кои държавни служители са с неплатени глоби, след като тогава от всички министерства твърдяха, че са изрядни.

Истината е, че Бойко Борисов от години не шофира личен автомобил, но пък има актове на коли от Министерски съвет. Ядосан от наличието на неплатени глоби, премиерът разпоредил проверка, която показала, че паричните наказания са платени отдавна, но системата на КАТ не е отчела това. Вътрешният министър бил посъветват да отстрани проблема.

Според служители на Пътна полиция проблемът идва най-често от това, че се попълват погрешно платежните нареждания, когато се правело плащането в банката. Освен това платените фишове не се отразяват в системата като платени, когато се плаща повече от една санкция от една и съща банкова сметка. Друг проблем е, че хората масово бъркат номера на акта за установяване на административно нарушение с наказателното постановление.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес