Борисов: Толкова много оръжия хванахме, колкото специалните бригади нямат

5002
Борисов: Толкова много оръжия хванахме, колкото специалните бригади нямат
Снимка: БГНЕС

Толкова много оръжия хванахме, колкото специалните бригади нямат. И като качество, такива заглушители специално правени като за специалните части и баретите. От онзи ден арестувани, заяви премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет във връзка със спецакцията на ГДБОП и Спецпрокуратурата, при която са иззети огромен брой оръжия и боеприпаси, предаде репортер на БГНЕС. 

За съвместната успешна реализация със Специализираната прокуратурата днес подробности дават директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, зам.-главният прокурор Иван Гешев и прокурор Евгения Станкова.

Големият арсенал от картечници, автомати и огромно количество боеприпаси е бил намерен в гараж в София, в района на парк „Гео Милев”.

Една рота автомати, пистолети, гранатомети, бяха изброили 40 хил. патрона. Една част сме си я платили като контролирана доставка, отбеляза Борисов.

Това, което виждате онагледява защо точката организирана престъпност се счита за закрита по механизма за сътрудничество. Съществени проблеми за организираната престъпност в България няма, или ако има, те не са по-съществени, отколкото в другите европейски държави. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев по повод съвместната успешна реализация на Специализираната прокуратура и ГДБОП в района на София и Казанлък.

Става въпрос за три досъдебни производства, които са се случили благодарение на добрата работа на ГДБОП. Ще започна 3 години назад. Тогава бяха намерени над 50 автомати УЗИ, които представихме по сходен начин. Ръководителят на организираната група не бе намерен. Тогава колегите от ГДБОП имаха информация, че този човек има склад, беше проверен адресът, но не беше намерено оръжие. Лицето беше задържано при влизане в жилищен блок, бяха намерени десетки автомати, няколко "Калашников", "Скорпиони", беше намерен 4 кг черен барут, които при евентуално възпламеняване на мястото на блока би останала само черна дупка. Част от автоматите се водят обезопасени. Характерното е, че към всеки автомат има торбичка, в която са частите, които трябва да се сменят, за да стане боен, обясни Гешев.

Вчера бе проведена друга операция на ГДБОП в Казанлък. Характерното са заглушителите, които се използват само от специалните части в България. Тази група е свързана с друга група, която се е занимавала с неистински документи, каза още Гешев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com