X
 
 

Братът на Ченалова не знае дали ѝ е адвокат, сестра му имала психично заболяване

6499 7
photo of Братът на Ченалова не знае дали ѝ е адвокат, сестра му имала психично заболяване
Снимка: БГНЕС
По непотвърдена информация съдия Румяна Ченалова сама се е предала, след като беше обявена за общодържавно издирване. Нямам информация дали Румяна сама е отишла с полицията, дали е разпозната от служител на реда. Не знам на 100%, но заради натиска тя е решила да наеме друг адвокат, не мен, посочи адвокат Станимир Ченалов, който е брат на съдийката и официално неин правен защитник.

В сутрешния блок на Нова телевизия Ченалов заяви, че още при образуването на досъдебното производство защитата на Ченалова т.е. той е посочвал защо на определени дати с официална призовка сестра му не може да се яви в прокуратурата или пък самият той е възпрепятстван. Ченалов заяви, че в края на март и началото на април сестра му е отишла лично и е получила нова призовка в сградата на Софийска градска прокуратура (СГП).

Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване

Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване, съобщиха от прокуратурата. Оказа се, че Ченалова не се е явила в качеството си на...

На въпрос дали не може да си промени някой друг ангажимент, за да се яви със сестра си пред следствието при официална призовка, адвокат Ченалов беше категоричен: „Нямам право”. Той каза това заради „огромния обем работа”, който всеки наказателен адвокат, какъвто е и той, има да върши като част от професията.

Не знам какво точно е обвинението срещу Румяна Ченалова, но може би ще е за длъжностно престъпление и може би по член, според който може да влезе в затвора. Предполагам, че за един месец следствена дейност „е свършена страхотна работа”, за да има обвинение за длъжностно престъпление, каза Ченалов. Най-удобно е да кажеш за някого, че Ченалова е „гнила ябълка”, но работим с факти. Който е почнал тази дейност, да го обясни. За мен сестра ми е невероятен професионалист, върши си работата – когато трябва да реши даден проблем, си купува сама специализирана литература, разказа адвокат Ченалов.

След като вчера стана ясно, че Ченалова е подавала болнични листове, че не може да се яви пред съда, сега се появи и бележка от психиатър, че тя не е работоспособна. Според прокуратурата обаче в болничните листове от Стара Загора, където Ченалова се е лекувала, не е записано, че съдийката не може да отиде на съд.

Попитан защо Ченалова е ходила в психодиспансера в Стара Загора, братът на Ченалова обясни, че се е отключило „едно заболяване”, което имала от 10 години. Не съм специалист, не мога да кажа какво е заболяването, подчерта юристът. Заболяването се появило заради стреса и най-вече заради неразбирането на органите на реда, че Ченалова заслужава адекватна защита, каза Ченалов. Никой не е ограничил сестра ми да си наеме адвокат, но органите на реда не разбират, че защитникът може да не се яви на дадена дата, продължи адвокатът. И разказа, че на една от датите съдийката не можела да отиде заради непреминал ефект от упойка.

ВСС образува ново дисциплинарно производство срещу Ченалова

Висшият съдебен съвет образува ново дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова, предаде "Фокус" . Последното заведено прои...

За финал Ченалов каза, че не може да коментира дали сестра му е виновна, след като не е видял доказателствата. Адвокатът днес има дело в Специализирания съд, но клиентът му проявил разбиране и оставало само съда да го освободи, за да иде в ареста при сестра си. Ако разбера какво е обвинението, не мога да го кажа, защото само прокуратурата може да го обяви официално, завърши Ченалов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Керелезова 7 Керелезова преди 4 години Профил на трол?
  Тъй ли била работата. Ами щом е тъй да има и луди съдии, тогава веднага един закон за най-задълбочения възможен психотест за ВСИЧКИ съдии, прокурори, следователи и адвокати. Който е чист минава, който не - бай-бай. И после вече ще ги нямаме такива Ама аз бях луда затова налапах тракториската баница
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Обикновено мафиотите се разболяваха скоропостижно,като ги подгони законът.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Ченелова явно страда от тежко психическо заболяване , което е изключително характерно и популярно такова сред колегите и. В по широк смисъл от това тежко психическо заболяване страда и целият политически елит , журналята и успешно Народа е доволно заразен.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Когато водеше скандалните дела Белведере , това на Трактора и кой знае още колко ,тогава не беше с психично заболяване.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  *...братът на Ченалова обясни, че се е отключило „едно заболяване”, което имала от 10 години...* Какви присъди е издавала от 10 години насам?! Валидни ли ще са сега?!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  хахаха знае тя знаееее вратите в закона за невменяемост. Ако я осъдят, че като невменяема е подписвала тва и онва ще е още по-тъжно.. Къв е извода? Съдиите в България са луди за връзване с психично заболяване, което се проявява след обвнинения срещу тях.. Не дейте така бе полицай, ще ѝ отключите някое биполярно като на оня хем шофьор хем прокурор. Луда работа
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  ДА НЕ Е БИЛА ТЯ С БЕЛИЯТ ГОЛФ , ДЕТО БУТАШЕ МОТОРИСТИТЕ ???