Дежурни експерти се усъмниха в МВР заради Адриан Златков

1783
Дежурни експерти се усъмниха в МВР заради Адриан Златков
Снимка: БГНЕС

"И преди отстоявах позицията, че първо службите трябва да си свършат работата. В тези месеци след това престъпление се случиха още доста такива – едното с убит извършител (бел. ред. - шестте убийства в Нови Искър), другото с неясен извършител (бел. ред. - убийството на Петър Христов), има една обстановка на несигурност, серия протести. Това са все проблеми, които показват липса на държава." Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков в коментар за обявените разкрития, свързани с отвличането на Адриан Златков.

"Изобщо не коментирам охраната в общините, това значи, че държавата казва: "Нас не ни търсете". Моето разбиране е, че когато се тръгва от периферията към центъра, рядко ще се стигне до центъра, защото се предизвестява центъра. Дано не намерим центъра самоубит някъде. Не се прави така, когато си убеден, че това е кръгът", каза още той пред bTV.

Бащата на отвлечения Адриан Златков: Действах без МВР с откупа, защото беше по-добре

Ако това са хората, извършили това деяние, се чувстваме по-спокойни, но нямам официална информация. Това заяви бащата на отвлечения пре...

По думите му "това, че си в председателство, не означава, че постоянно трябва да показваме мащаби и разкрития с цената на груби спекулации. Такъв подход има временен ефект пред публиката, но не и траен. Когато се подава една информация зад нея трябва да има една неоспорима фактология."

Петков допълни още и че "не може в продължение на месеци да обясняваш как във всяко село ще има полицаи и накрая да кажеш - абе тук си сложете частна охрана. Сега очаквам да видя колко милиона ще дадат на съдебна охрана. Този начин на управление – затъкване на устата с пари е палиативно управление." Става въпрос за новия Закон за частната охрана.

Според бившият секретар на МВР Николай Радулов по случая "Златков" са заловени второстепенни фигури, които са много далече от извършителите: "Тези хора изглеждат доста в периферията на това престъпление. При всички положения ще трябва да се даде отговор – кой е извършителят и свързани ли са с него. Скоро може да сме свидетели на пресконференция, че всичко това е дезинформация да се заблудят извършителите. Такива изказвания само показват, че тези хора се опитват да запазят собственото си място и нищо друго. Ако нямат нищо общо с това престъпление, това е злепоставяне. На всички е ясно, че в службите за сигурност цари безхаберие."

В коментар за въвеждането на частна охрана в общините Радулов се пошегува: "Защо не закрием полицията и не минем на частни шерифства? Това е знак за бягство от отговорност."

Разследват отвличането на 43-годишна жена

Полицаи от управление в Елена разследват отвличане на 43-годишна жена, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Вели...

От своя страна Петков допълни, че трябва да се обърне внимание на думите на Радулов, защото "МВР има забрана за политическо обвързване, а една частна охранителна фирма няма."

Основният обвинен за случая "Златков"

Единият от четиримата обвинени е известният с криминалното си минало Ивайло Борисов-Ториното, който официално се занимава с бизнес за депониране на земни маси. Той нашумя покрай побоя на Околовръстно шосе срещу Васил Наумов и бившата ни състезателка на троен скок Мария Димитрова в София преди две години, когато се оказа, че биячите са част от антуража на Ториното. Борисов е свързван и със Златко Баретата, като двамата бяха обвинени в разпространение на наркотици. Сега обвинението по случая "Златков" е, че Ториното подпомогнал похитителите им, като предоставил автомобили на въпросните хора, които се водят "неизвестни извършители". Адвокатът на Ториното обаче твърди, че клиентът ѝ казал, че няма нищо общо с тези коли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com