Делото „Сарафово“ не тръгна за пореден път

1205
Делото „Сарафово“ не тръгна за пореден път
Снимка: БГНЕС

Спецсъдът не успя да даде и днес ход на делото за атентата на летището Сарафово. Причината и този път е в нередовно призовани пострадали.

Имаше и постъпила молба от адвокат, упълномощен от пострадали израелски граждани да не се дава ход на делото. Следващата насрочена дата е за 18 юли, когато се очаква заседанието на съда да се проведе в гр. Бургас, отбелязва БГНЕС.

Делото за атентата в "Сарафово" не успя да тръгне и от третия опит

Делото за атентата на бургаското летище "Сарафово" не успя да тръгне и от третия опит. Причинтаа е, че не се яви израелският адвокат, ...

Припомняме, че на 18 юли 2012 година автобус с израелски туристи, които току що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и извършителят на атентата.

На 15 юли 2016 г. обвинителният акт за терористичния атентат бе внесен в Специализирания съд. Подсъдими по него са Мелиад Фарах - ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско гражданство. Те са обвинени в помагачество към тероризъм. Двамата обвиняеми са обявени за международно издирване в ШИС по канала на Интерпол с червена бюлетина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com