Емилия Сертова: Съпругът ми не би посегнал на живота си

24479
Емилия Сертова: Съпругът ми не би посегнал на живота си
Снимка: БГНЕС

Съпругата на бившия председател на ДАНС Петко Сертов - Емилия, смята, че изчезването на съпруга й не може да се дължи на каквито и да било проблеми в семейството, битови причини или болест. Тя е убедена, че съпругът й при никакви обстоятелства не би посегнал сам на живота си.

"Във връзка с медийните публикации от последните дни и изявленията на представители на МВР искам да заявя следното: В дните, след като стана известно за изчезването на съпруга ми, в общественото пространство се разпространяват множество лишени от основание тези, които считам, че биха могли да насочат разследването в неправилна посока и това да доведе до загуба на ценно време и ресурс, така важни в първите дни на разследването.

Бивш говорител на ДАНС: МВР трябва да знае къде е колата на Сертов

Разбира се, че е нетипично за Петко Сертов да си остави мобилните телефони на масата и да излезе, подчерта бившият говорител на ДАНС Зо...

Искрено се надявам, че тиражирането на подобни тези се дължи на липса на информация за действията и резултатите от разследването и не цели създаването на предварителна нагласа в обществото за възможните причини за случилото се.

Искрено се надявам, че органите на МВР няма да се подведат от невярната информация и ще положат максимални усилия за намирането на съпруга ми", посочва Емилия Сертова.

Тя отново се обръща с молба към органите на МВР, „в името на човечността", преди публично огласяване на факти от разследването, семейството на Петко Сертов да бъде уведомявано за тях. Това става ясно от обръщението, което беше направено пред БТА.

Полицията обмисля възможността - при подходящи метеорологични условия, да търси с хеликоптер в Южна България Петко Сертов. Това каза по-рано пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

И Интерпол издирва Петко Сертов

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов, който бе обявен за общодържавно издирване, се издирва и от Интерпол. Съобщението е пуснато н...

Той допълни, че до предположенията полицията е стигнала след разговори с близки на Сертов, които казали, че той ходел в този край на страната. Около 15.30 ч. в петък бившият шеф на ДАНС последно е засечен със сив "Опел" СА 2987 РМ.

В района на НДК бившият шеф на ДАНС изтеглил пари от банка, след което следите му се губят. Сумата била обичайна, като в подобен размер Сертов е теглил два пъти месечно. Когато напуснал дома си в петък, Сертов не е взел дрехи със себе си. Носел само всички лични документи, в това число и международния си паспорт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com