Главният секретар на МВР не казва, но Мерджанов знае, че Орлин Алексиев е част от наркосхема

16643
Главният секретар на МВР не казва, но Мерджанов знае, че Орлин Алексиев е част от наркосхема
Снимка: БГНЕС

След като главния секретар на МВР Светлозар Лазаров не потвърди по никакъв начин да има връзка между заловената голяма пратка кокаин и председателя на финансовата комисия на Столичния общински съвет (СОС) Орлин Алексиев това направи червеният депутат Атанас Мерджанов.

Според Мерджанов всичко по случая е ясно и е очевидно, че Алексиев е бил свързан с "кокаиновите крале", сред които е Евелин Банев-Брендо. Мерджанов заяви, че става дума за двама общински съветници – и за Боевски, и за Орлин Алексиев. Защо МВР не е разследвало имало ли е преки връзки, съществувал ли е този канал? От кого е бил покровителстван и имало ли е чадъри върху определени политически фигури, попита депутатът.

Мерджанов зададе въпрос към кмета на София Йорданка Фандъкова възможно ли е при такива действия на един от най-отговорните общински съветници да остане на тази позиция? Не е ли редно и нормално първото действие, докато продължава проверката, да бъде отстранен от позицията председател на комисията по бюджет и финанси, попита той.

Мерджанов не пропусна и да отдаде заслуженото по случая за българската полиция. "Има коренно различен подход в действията на МВР под ръководството на Йовчев и под ръководството на Цветанов, който извършваше зрелищни полицейски акции, издаваше телевизионни присъди без конкретен резултат", заяви Атанас Мерджанов.

Главният секретар на МВР не обелва и дума за връзката кокаин - Орлин Алексиев

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров не пожела да изясни дали обискът на дома и офисите на председателя на финансовата комисия на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими