Хората на Ториното - домакини и съветници по храненето, с 210 лв. заплата

5656
Хората на Ториното - домакини и съветници по храненето, с 210 лв. заплата

Служителите на нашумелия Ивайло Борисов-Ториното имат граждански договори и не са охранители по договор. По някои от договорите става въпрос за „финес инструктори и съветници по хранене”. Например арестуваният за побоя на Околовръстното Христо Христов е „домакин”. Общото между договорите е, че всички изтичат на 1 март, а заплащането е 210 лева – за почасова работа. Това е резултатът от журналистическо разследване.

Гражданският договор не трябва задължително да се декларира пред НАП, а възложителят не трябва да обява пред данъчните какви осигуровки внася – това е задължение на лицето, на което се плаща по договора.

15 души, сред които Ториното, бяха задържани в София

При проведената специализирана полицейска операция на територията на София до момента в хода на операцията са проверени 681 души, за ...

Акцията на Икономическа полиция срещу Ториното завърши без никакъв резултат. Тя беше проведена в „Драгалевци”, където са регистрирани три фирми. Ако някой ми каже, че е нормално в тази държава акция на НАП да се прави с тежковъоръжен отряд за задържане ..., коментира Борисов. Съдружникът му Радослав Ангелков също се оплака, защото отряд „Кобра” нахлул и стреснал детето му. Сега какво ще правя, когато това дете почне да ми се напикава, попита Ангелков. Служителите на Ториното и Ангелков също са били с вдигнати ръце един час.

Фирмите на Борисов и Ангелков се занимават с депониране на земни маси, уточнява bTV. Депонирането на земни маси в София е тема, която от няколко години намира място в медиите, макар и по-ограничено. Причината – редица нерегламентирани сметища за строителни отпадъци. Особено скандално през лятото на миналата година с гласовете на ГЕРБ беше приета Наредба за отпадъците, според която ако някоя фирма за депониране на земни маси изхвърли отпадъци на частен имот, собственикът трябва да плати глоба, ако не изчисти. На практика собственикът сам трябва да разкрие кой евентуално е изхвърлил отпадъците, а ако не успее – той е отговорен. На всичкото отгоре в много случаи заради липса на устройствени планове собственици на частни имоти не могат да ги оградят, за да ги защитят от изхвърляне на отпадъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com