Хванаха българин, превозвал 54 бежанци на 4,25 кв.м

3989
Хванаха българин, превозвал 54 бежанци на 4,25 кв.м
Снимка: БГНЕС

Полицията е задържала бургазлия, който е превозвал 54 бежанци в микробус. Сред тях е имало деца на възраст между 2 и 12 години.

Под ръководството на Районна прокуратура-Царево се провежда бързо производство за незаконно превеждане на лица през границата на страната ни. В микробус са транспортирани 54 чужди граждани по начин, опасен за живота на превежданите, гласи съобщението на Прокуратурата.

ООН опровергава българската статистика за бежанците - занижена е

За периода април – юли месец тази година България е шестата държава в Европа по брой приети бежанци, сочат данни на ООН, цитирани...

Вчера около 21.30 часа в Ахтопол полицейски служители от ГПУ - Царево са спрели за проверка микробус м.“Ивеко“. В микробуса, на площ от 4,25 кв. м., са били открити 54 бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан. Превозваните лица са 32 мъже, 16 деца и 6 жени.

Задържан е водачът на микробуса – Калчо Иванов от Бургас, на когото ще се повдигне обвинение и ще бъде задържан до 72 часа. Калчо Иванов е осъждан за кражби и противозаконно отнемане на МПС. Разследването продължава.

Припомняме, че преди седмици светът бе ужасен от случая с камиона ковчег в Австрия, в който бяха открити телата на 71 бежанци. Обвиняеми по случая са трима българи.

Според данни на ООН за периода април – юли месец тази година България е шестата държава в Европа по брой приети бежанци.

Мерджанов: Правителството подценява проблема с бежанците в България

Правителството продължава да подценява проблема с бежанците в България. След специално проведена оперативка със своите министри, премие...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com